4 استراتژی اسکلپینگ قدرتمند در بازار ارزهای دیجیتال

ارزهای دیجیتال یا همان رمز ارزها به نوسانات شدید خود معروف هستند. در حالی که این موضوع ممکن است برخی از معاملهگران را دلسرد کند، فرصتهای سودآور بالقوه زیادی را برای کسانی که تجربه قابل توجهی دارند و میتوانند به سرعت به نوسانات بازار واکنش نشان دهند، ایجاد میکند. در این مطلب از آکادمی چارتیکس قصد داریم تا 4 استراتژی اسکلپینگ محبوب در بازار ارزهای دیجیتال را بررسی کرده و به شما کمک میکنیم تا با یک چارچوب ساده، اسکلپ رمز ارزها را یاد بگیرید. شایان ذکر است که این استراتژیهای قابلیت استفاده در بازارهای دیگر را نیز دارند. بنابراین اگر تریدر بازار فارکس و سهام جهانی باشید هم میتوانید از روشهای ارائه شده در این مطلب استفاده کنید.
اسکلپینگ در بازار ارزهای دیجیتال به چه معناست؟
مانند هر بازار مالی دیگری، اسکلپینگ ارز دیجیتال به نوعی از معاملهگری اشاره دارد که در آن تریدرها به دنبال استفاده از حرکات کوتاهمدت بازار هستند. این رویکرد شامل ورود و خروج از معاملات در عرض چند دقیقه (یا حتی چند ثانیه!) است و هدف آن بهرهبرداری از نوسانات کوچک قیمت میباشد. اسکلپرها معمولاً از اهرم* (Leverage) بالا استفاده میکنند و معاملات زیادی را برای جمعآوری سودهای کوچک در طول زمان انجام میدهند. هدف، کسب سودهای ظاهراً ناچیز است که در مجموع افزایش مییابند. اسکلپینگ به ویژه در معاملات بازار فارکس و ارزهای دیجیتال محبوب است، زیرا این دو بازار ذاتاً نوسانپذیر هستند و معمولا تغییرات شدید قیمت روزانه را تجربه میکنند.
اسکلپینگ در بازار ارزهای دیجیتال آسان است؟
در مقایسه با سبکهای معاملاتی بلندمدت مانند سویینگ تریدینگ یا پوزیشن تریدینگ، اسکلپینگ به نظم بیشتر، مهارتهای مدیریت ریسک قویتر و درک عمیق از نحوه رفتارهای بازار نیاز دارد. به همین دلیل اسکلپینگ میتواند پیچیدهتر از سبکهای دیگر در نظر گرفته شود. با این حال با تمرین، اسکلپینگ نیز مانند سایر روشهای دیگر قابل اجرا خواهد بود.
بهترین زمان برای اسکلپ ارزهای دیجیتال چه زمانی است؟
اگرچه بازار ارزهای دیجیتال به صورت 24 ساعته و 7 روز هفته باز هستند، اما حجم معاملات اغلب در دو سشن معاملاتی* (Trading Sessions) معروفتر افزایش مییابد. به طور کلی، سشنهای لندن و نیویورک، به ویژه همپوشانی آنها (Session Overlap)، فعالترین زمانها هستند و حجم و نوسانات زیادی را برای اسکلپرها فراهم میکنند تا از آنها بهره ببرند.
از نظر بهترین تایم فریمها برای اسکلپینگ در رمز ارزها، اسکلپینگ معمولاً در نمودارهای 1، 2 یا 3 دقیقهای انجام میشود. به عبارتی اجرای تریدها در این سه تایم فریم انجام میشوند. اما برای تعیین جهت کلی بازار میتوان از نمودارهای 5 و 15 دقیقه استفاده کرد.
ویژگیهای منحصر به فرد اسکلپینگ رمز ارزها
اسکلپینگ ارزهای دیجیتال دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که آن را از اسکلپینگ در بازارهای مالی سنتی مانند بازار فارکس یا بازارسهام متمایز میکند. این ویژگیها اسکلپینگ ارز دیجیتال را هم چالشبرانگیز و هم به طور بالقوه سودآور میکنند. به ویژه برای معاملهگرانی که میتوانند ماهیت سریع و غیرقابل پیشبینی بازار رمز ارزها را مدیریت کنند.
- نوسانات بالا: بازار ارزهای دیجیتال بسیار نوسانپذیر است و قیمتها اغلب در بازههای زمانی کوتاه، نوسانات قابل توجهی را تجربه میکنند. این نوسانات میتواند فرصتهای متعددی را برای اسکلپرها فراهم کند، اما چالشهایی را نیز ایجاد خواهد کرد.
- بازار 24 ساعته: برخلاف بازارهای سنتی، بازار ارز دیجیتال به صورت 24 ساعته و 7 روز هفته فعالیت میکند و به اسکلپرها اجازه میدهد در هر زمانی از شبانه روز معامله کنند. این امر انعطافپذیری بیشتری را فراهم میکند اما نیاز به نظارت مداوم بازار دارد. زیرا موقعیتهای معاملاتی میتوانند در هر لحظه ایجاد شوند.
- نقدینگی و اسپرد: نقدینگی در بازار ارزهای دیجیتال میتواند بسیار متفاوت باشد. اسکلپرها اغلب بر روی کوین/توکنهایی با نقدینگی بالا تمرکز میکنند که اسپرد آنها کم بوده و اجرای سریع معاملات را آسان میکند.
- ابزارهای تکنولوژیکی: اسکلپرهای ارز دیجیتال اغلب از رباتهای معاملاتی و الگوریتمها برای اجرای سریع و کارآمد معاملات استفاده میکنند. استفاده از ابزارهای خودکار به دلیل سرعت بالای بازار در ارزهای دیجیتال رایجتر است. همچنین، اسکلپرها به شدت به تحلیل تکنیکال، با استفاده از ابزارهای نموداری پیشرفته و اندیکاتورها تکیه میکنند.
- مدیریت ریسک: با توجه به نوسانات، مدیریت ریسک موثر در اسکلپینگ ارزهای دیجیتال برای محافظت در برابر حرکات ناگهانی قیمت بسیار مهم است و میتواند مانع از وارد آمدن زیانهای سنگین به سرمایه شما شود.
4 استراتژی معاملاتی اسکلپینگ در بازار ارزهای دیجیتال
در ادامه قصد داریم تا 4 استراتژی مهم و کاربردی که برای ترید به سبک اسکلپینگ در بازار ارزهای دیجیتال کاربرد دارند را به شما معرفی کنیم. با آکادمی چارتیکس همراه باشید…
1- ترید بر اساس رنجها (Range Trading)
معامله در رنجها (Range Trading) یک استراتژی اسکلپینگ پرطرفدار برای ارزهای دیجیتال است. این استراتژی شامل شناسایی یک محدوده تثبیت قیمتی (Consolidation Range) مشخص است که قیمت احتمالاً در آن نوسان میکند. اسکلپرها هدفشان خرید در کف محدوده (ناحیه حمایتی) و فروش در سقف محدوده (ناحیه مقاومتی) است.
برای شروع معامله در رنجها، معاملهگران ابتدا باید یک بازار رنج (دارای حرکات خنثی) را در یک تایم فریم پایین، مانند تایم فریمهای 1 یا 5 دقیقهای، شناسایی کنند. سپس، سطوح حمایت و مقاومت را در نزدیکی سقفها و کفهای قوی آن محدوده تعیین نمایند. این سطوح به عنوان نقاط ورود و خروج عمل میکنند، به طوری که معاملهگر در محدوده حمایتی وارد پوزیشن خرید میشود و به دنبال خروج در سطح مقاومت خواهد بود. البته که حالت معکوس آن نیز وجود دارد. در این شرایط معاملهگر در محدوده ناحیه مقاومتی اقدام به فروش کرده و در محدوده حمایتی از بازار خارج میشود.
برخی از معاملهگران به دنبال الگوهای کندل استیک برگشتی، مانند چکش (Hammer) یا ستاره دنبالهدار (Shooting Star)، به ترتیب در سطوح حمایت و مقاومت، قبل از ورود به بازار هستند. در واقع این افراد سعی میکنند در زمانی که قیمت به ناحیه حمایتی میرسد، ابتدا یک الگوی کندلی برگشتی مثل چکش را مشاهده کرده و سپس اقدام به گرفتن پوزیشن خرید کنند. در حالتی که تریدرها به دنبال گرفتن پوزیشن فروش با استفاده از الگوهای کندلی برگشتی باشند، میتوانند از الگوی ستاره دنبالهدار یا همان شوتینگ استار در محدوده ناحیه مقاومتی استفاده کنند. به این نوع روش ترید اصطلاحا روش “ترید محافظه کارانه” نیز گفته میشود. این روش ریسک کمتری داشته اما حاشیه سود شما را نیز ممکن است مقداری کاهش دهد.
اما برخی دیگر از تریدرها به شکل تهاجمیتری عمل میکنند. این تریدرها پس از رسیدن قیمت به سقف یا کف ناحیه رنج، منتظر گرفتن تایید خاصی نمیمانند و وارد بازار میشوند. این ورود به بازار نیز میتواند با دستور بازار (Market Order) باشد یا از طریق سفارشات در انتظار (Pending Orders). این روش حاشیه سود بالاتری دارد اما ریسک آن نیز به مراتب از روش ترید محافظه کارانه بیشتر خواهد بود.
حد ضرر (Stop loss) معمولاً فراتر از سقف یا کف ناحیه رنج قرار خواهد گرفت. اسکلپرها معمولاً از نسبت ریسک به سود 1:1 استفاده میکنند. منظور از نسبت ریسک به سود 1:1 این است که اگر تریدر 50 دلار حد سود در نظر گرفته باشد، دقیقا به همان میزان (یعنی 50 دلار) نیز حد ضرر در نظر میگیرد.
تصویر بالا نمودار 1 دقیقه ارز دیجیتال بیت کوین را نشان میدهد. در این نمودار قیمت بین دو محدوده سقف و کف به دام افتاده و در بین آنها نوسان میکند. بنابراین در چنین شرایطی میتوانیم در کف اقدام به خرید و در سقف اقدام به فروش کنیم.
چارت تکنیکال بیت کوین (BTC/USDT) به همراه ابزارهای پیشرفته تحلیلی
2- ترید در شکستها (Breakout Trading)
شکستها (Breakouts) زمانی رخ میدهند که قیمت موفق به عبور از یک سطح حمایت یا مقاومت شود. این مورد اغلب نشاندهنده شروع یا ادامه یک روند است. روشهای مختلفی برای بهرهبرداری از شکستها وجود دارد، اما باید مراقب باشید که وقوع شکستهای جعلی (Fake Breakouts) نیز دور از انتظار نیست. برای اینکه این مشکل را تا حد زیادی برطرف کنیم، میتوانیم از پولبکها به منظور اعتبارسنجی یک معامله استفاده کنیم.
برای شروع، باید یک سطح حمایت یا مقاومت را شناسایی کنیم. سادهترین راه، جستجوی سقفها یا کفهای نسبتاً مساوی است که در حال شکلگیری هستند (سطوح قرمز رنگ در نمودار بالا). هنگامی که سطح مدنظر ما با یک حرکت قدرت شکسته میشود، میتوانیم پس از بسته شدن کندل شکست وارد معامله شویم. با این حال، اگر حرکت به اندازه کافی قوی نباشد، میتوانیم منتظر پولبک بمانیم و پس از آن وارد بازار شویم. همچنین در این شرایط برای ورود میتوانیم یک اوردر از نوع Stop برای ورود در زمانی که خود پولبک شکسته میشود، نیز قرار دهیم.
نکته: منظور از اوردر Stop در واقع دستورات Sell Stop و Buy Stop هستند. بنابراین آنها را دستور حد ضرر یا همان Stop Loss اشتباه نگیرید!
برای قرار دادن حد سود میتوانید از سطوح حمایت یا مقاومت بعدی استفاده کنید. در واقع اگر پوزیشن خرید داشته باشید، میتوانید حد سود را در سطح مقاومتی بعدی قرار دهید. در زمانی که پوزیشن فروش دارید، میتوانید از سطوح حمایتی که در ادامه ممکن است سد راه ریزش قیمت شوند به عنوان مکان قرار گیری حد سود خود استفاده نمایید.
با این حال، برخی از اسکلپرها ترجیح میدهند روند را دنبال کرده و حد ضرر خود با کمی اختلاف نسبت به قیمت بازار جابجا کنند. به این روش اصطلاحا تریلینگ استاپ (Trailing Stop) گفته میشود و باعث خواهد شد تا بتوانید همراه با روند حرکت کرده و سودهای بیشتری از بازار بگیرید. در واقع اگر یک پوزیشن خرید گرفته باشید و این پوزیشن اکنون در سود مناسبی باشد، به جای اینکه آن پوزیشن را ببندید، کافیست حد ضرر خود را بالا آورده و در محدوده سود قرار دهید و این کار را همگام با روند صعودی قیمت ادامه دهید. بنابراین حتی اگر بازار برگشت کرده و حد ضرر شما را نیز فعال کند، باز هم پوزیشن شما با سود خوبی بسته خواهد شد.
نکته: توجه داشته باشید که در روش اسکلپینگ تمرکز بر بدست آوردن سودهای کوچک با تعداد معاملات بالا و حجم نسبتا بالاست. بنابراین استفاده نکردن از تریلینگ استاپ نیز مانعی ندارد و صرفا یک روش پیشنهادی میباشد.
در تصویر بالا نمودار رمز ارز اتریوم را در تایم فریم 1 دقیقه مشاهده میکنید که دو سطح مقاومتی روی آن مشخص شده است. همانطور که مشخص میباشد، قیمت توانسته از اولین سطح مقاومتی با یک کندل پرقدرت عبور کند. پس از این شکست قیمت مسیر خود را ادامه داده و پولبکی نیز رخ نداده است. اما زمانی که به سطح مقاومتی دوم نگاه میکنیم، قیمت با کندلهای ضعیفی از این سطح عبور کرده که شرایط را کمی مشکوک میکند. در این حالت میتوانیم منتظر پولبک قیمت به مقاومت شکسته شده بمانیم و سپس وارد پوزیشن خرید شویم. یا اینکه حتی صبر کنیم تا قیمت از سقف پولبک نیز عبور کند (خط سفید رنگ) و پس از آن وارد بازار شویم.
چارت تکنیکال اتریوم (ETH/USDT) به همراه ابزارهای پیشرفته تحلیلی
3- الگوهای قیمتی (Chart Patterns)
الگوهای نموداری میتوانند ابزاری قدرتمند برای اسکلپینگ باشند و به معاملهگران کمک کنند تا ادامه یا برگشت احتمالی روندها را شناسایی کنند. اگرچه الگوهای قیمتی مختلفی وجود دارند، بهتر است حداقل تا زمانی که در استفاده از آنها مهارت پیدا کنید، روی یک یا دو الگو تمرکز نموده تا از سردرگمی جلوگیری شما شود. در این مثال، از الگوهای کنج صعودی (Rising Wedge) و کنج نزولی (Falling Wedge) استفاده میکنیم، زیرا اغلب منجر به حرکات قوی میشوند.
دو راه برای ورود به معامله وجود دارد: یا در شکست (Breakout) یا در پولبک به خط روند شکسته شده. ورود در پولبک ممکن است روش دقیقتری باشد، اما به این بدان معنا است که احتمالا برخی از موقعیتها را از دست خواهید داد. برعکس، ورود در شکست پرخطرتر است، زیرا به راحتی میتواند یک شکست جعلی یا اصطلاحا Fake Breakout باشد!
حد سود و حد ضرر شما به الگویی که استفاده میکنید بستگی دارد. با توجه به اینکه کنجها معمولاً باعث ایجاد یک روند طولانی میشوند، میتوانید به دنبال مناطق مهم حمایت/مقاومت برای قرار دادن حد سود خود باشید. اما روش محافظهکارانهتر این است که حد سود اولیه خود را به اندازه ارتفاع الگوی کنج در نظر گرفته و از نقطهای که شکست انجام شده است اعمال کنید. به عنوان یک نکته تکمیلی و کاربردی، برای اندازه گیری دقیق ارتفاع یک کنج کافیست فاصله بین اولین برخورد به سقف و کف را اندازه گیری کنید. برای قرار دادن حد ضرر نیز کافیست دستور حد ضرر را کمی فراتر از الگوی کنج خود قرار دهید.
مثال بعدی باز هم از نمودار 1 دقیقه ارز دیجیتال اتریوم میباشد. در سمت چپ یک الگوی کنج نزولی را مشاهده میکنید که قیمت توانسته از ضلع بالایی آن عبور کرده و حرکت صعودی بسیار خوبی را انجام دهد. در سمت راست نیز یک الگوی کنج صعودی را میبینید که قیمت پس از شکست ضلع پایین آن شروع به ریزش کرده است.
نکته مهم: گاها ابهاماتی در رابطه با نامگذاری الگوی کنج صعودی و نزولی وجود دارد. اما طبق معتبرترین منابع تحلیل تکنیکال، نامگذاری این الگوی بر اساس شیب و نوک الگو صورت میگیرد. بنابراین اگر نوک الگو به سمت بالا باشد، کنج صعودی خواهیم داشت و اگر نوک الگو به سمت پایین باشد کنج نزولی شکل گرفته است.
چارت تکنیکال اتریوم (ETH/USDT) به همراه ابزارهای پیشرفته تحلیلی
4- ترکیب RSI و Bollinger Bands
برخی از اسکلپرها به شدت به اندیکاتورها و اسیلاتورها متکی هستند و از آنها برای تعیین نقاط ورود و خروج استفاده میکنند. یک ترکیب محبوب برای اسکلپینگ، استفاده از اسیلاتور شاخص قدرت نسبی (RSI) و باندهای بولینگر (Bollinger Bands) میباشد.
در این روش هنگامی که RSI از 70 عبور میکند نشاندهنده شرایط اشباع خرید است. یا زمانی که RSI به زیر 30 میرود نشان میدهد ارز دیجیتال مدنظر ما اشباع فروش شده است. در این حالت معاملهگران میتوانند به دنبال گرفتن تریگر ورود با استفاده از باندهای بولینگر باشند. اگر رمز ارز مدنظر در وضعیت اشباع خرید باشد و از باند بالایی عبور کند، میتوان موقعیت فروش را در نظر گرفت. اگر رمز ارز در حالت اشباع فروش باشد و قیمت از باند پایین عبور کند، میتوان اقدام به گرفتن پوزیشن خرید کرد.
در مورد شرایط خروج از معامله، برخی از اسکلپرها ممکن است ترجیح دهند حد سود را در خط میانی باند بولینگر یا حتی باند مخالف قرار دهند. برخی دیگر زمانی سود خود را برداشت میکنند که RSI از سطح 50 عبور کند. در مورد حد ضرر، تریدرها آن را بالاتر یا پایینتر از یک منطقه نزدیک حمایت یا مقاومت قرار میدهند. روش دیگر برای قرار دادن حد ضرر نیز استفاده از نسبت ریسک به سود (Risk:Reward Ratio) میباشد. مثلا اگر در یک پوزیشن 30 دلار حد سود در نظر گرفتهاید، میتوانید 30 دلار نیز حد ضرر در نظر بگیرید.
تصویر بالا نمودار ارز دیجیتال بایننس کوین را در تایم فریم 1 دقیقه نشان میدهد که اسیلاتور RSI و اندیکاتور Bollinger Bands روی آن قرار داده شده است. اگر دقت داشته باشید در این نمودار قیمت دو بار به زیر ناحیه 30 RSI حرکت کرده و همزمان قیمت نیز از باند پایین خارج شده است. بنابراین طبق استراتژی اسکلپینگ ما، مجاز به گرفتن پوزیشن خرید خواهیم بود.
همچنین در یکی از نقاط قیمت از سطح 70 RSI عبور کرده و همزمان از باند بالا نیز خارج شده است. بنابراین شرطهای لازم برای گرفتن پوزیشن فروش مهیا شده و میتوانیم وارد بازار شویم.
چارت تکنیکال بایننس کوین (BNB/USDT) به همراه ابزارهای پیشرفته تحلیلی
چگونه استراتژی اسکلپینگ شخصی ایجاد کنیم؟
اکنون زمان آن رسیده است که استراتژی معاملاتی اسکلپینگ خود را ایجاد کنید. برای انجام این کار میتوانید این مراحل را به منظور شروع توسعه سیستم معاملاتی خود امتحان کنید.
- انتخاب تایم فریم: یک تایم فریم کوچک را انتخاب کنید که با سبک معاملاتی شما مطابقت داشته باشد. مانند 1، 3 یا 5 دقیقه تا بتوانید معاملات خود را بر اساس آن تنظیم کنید. سعی کنید تعادلی را بین انتخاب تایم فریمی که به شما امکان میدهد از حرکات کوتاهمدت بهره ببرید و در عین حال زمان کافی برای فکر کردن در مورد تصمیماتتان را به شما میدهد، برقرار کنید. قبلا به صورت جامع و کامل در رابطه با انتخاب تایم فریمها طی یک مطلب صحبت کردیم. توصیه میکنیم که به هیچ عنوان آن را از دست ندهید.
راهنمای جامع انتخاب تایم فریم مناسب برای تریدرها
- شناسایی سطوح حمایت و مقاومت استاتیک و داینامیک: از سطوح حمایت/مقاومت، نواحی تبدیل سطح و خطوط روند برای تعیین نقاط ورود و خروج بالقوه استفاده کنید. در صورت تمایل، میتوانید به دنبال سطوح روانی (Psychological Levels) نیز باشید. قانونی تعیین کنید که فقط در این سطوح وارد و خارج شوید تا از تصمیمگیریهای ناگهانی و بدون تفکر کافی جلوگیری شود.
- استفاده از اندیکاتورها/اسیلاتورها: از اسیلاتورهایی مانند RSI، اندیکاتور میانگین متحرک (Moving Averages) و باندهای بولینگر برای تأیید ورود و خروج خود استفاده کنید. میتوانید معیارهای خاصی را برای کمک به فیلتر کردن معاملات زیانده احتمالی تعیین کنید. مانند معامله فقط در سطح مقاومت زمانی که RSI در منطقه اشباع خرید قرار دارد.
- تدوین برنامه مدیریت ریسک: مدیریت ریسک تقریباً به اندازه خود استراتژی شما مهم است. از دستورات حد ضرر و تعیین حجم پوزیشن معاملاتی مناسب برای مدیریت ضررهای احتمالی و محافظت از سرمایه خود استفاده کنید. محدودیتهای ضرر مشخص و قوانینی را برای جلوگیری از تصمیمگیریهای احساسی تعیین کنید.
- امتحان و بهینه سازی: به طور مداوم استراتژی خود را با استفاده از عملکرد آن در گذشته بک تست گیری کرده و بهینه سازی کنید. در صورت نیاز برای بهبود عملکرد آن، تغییراتی را انجام دهید. ایده خوبی است که یک ژورنال معاملاتی برای ثبت معاملات خود و تجزیه و تحلیل فرآیند تصمیمگیری خود داشته باشید.
مزایا و معایب روش اسکلپینگ
معاملات اسکلپینگ در بازار ارزهای دیجیتال مزایا و معایب خاص خود را دارد.
مزایا:
- فرصتهای مکرر: نوسانات ارزهای دیجیتال میتواند در مقایسه با سایر داراییها، فرصتهای اسکلپینگ بیشتری را ارائه داده و پتانسیل بازدهی یک اسکلپر را افزایش دهد.
- ریسکهای بلندمدت کمتر: ماهیت ورود و خروج مکرر اسکلپینگ به این معنی است که اسکلپرها کمتر در معرض رویدادهای نامطلوب بازار، مانند تغییرات نظارتی یا رویدادهای کلان اقتصادی، قرار دارند.
- آسانتر از نظر روانی: برای برخی از معاملهگران (نه همه!)، اسکلپینگ ترجیح داده میشود زیرا به آنها امکان میدهد سودهای کوچک اما در تعداد بالا را کسب کنند. این امر از نظر روانی آسانتر است زیرا نیازی به انتظار همراه با اضطراب برای رسیدن یک معامله به هدف بلندمدت وجود ندارد.
معایب:
- ریسک ضررهای قابل توجه: همانطور که ذکر شد، اسکلپینگ نیاز به نظم دارد. با توجه به نیاز به اهرم بالا، مدیریت ریسک ضعیف میتواند حساب یک اسکلپر را در عرض چند معامله در صورت عدم پایبندی به استراتژی، از بین ببرد.
- زمانبر: اسکلپینگ نیاز به نظارت مداوم بازار دارد که میتواند هم زمان و هم انرژیبر باشد. نیاز مداوم به تصمیمگیری سریع نیز ممکن است به ویژه برای برخی از معاملهگران خستهکننده باشد.
- هزینههای بالا: هزینههای مرتبط با معاملات مکرر، مانند اسپردها و کارمزدها میتواند بازدهی معاملات را کاهش دهد.
دسترسی به نمودارهای پیشرفته ارزهای دیجیتال
همانطور که اشاره شد، دسترسی به نمودار دقیق و لحظهای ارزهای دیجیتال به همراه ابزارهای پیشرفته تحلیلی یکی از مهمترین نیازها برای همه سبکهای تحلیلی به خصوص اسکلپینگ میباشد. چارتیکس با ارائه نمودار بیش از 2000 نماد بازار ارزهای دیجیتال به همراه ابزارهای تحلیلی پیشرفته و تاریخچه قیمتی کامل، این نیاز شما را به طور کامل برطرف خواهد کرد. لازم به ذکر است که نمادهای رمز ارز چارتیکس در دو دسته نقدی (Spot) و آتی (Futures) موجود میباشند که برای تمام فعالان این بازار کاربردی خواهند بود.
جمع بندی
اسکلپینگ ارزهای دیجیتال میتواند یک رویکرد معاملاتی سودآور برای کسانی باشد که میتوانند ماهیت سریع و نوسانپذیر آن را مدیریت کنند. با این حال، به خاطر سپردن این نکته ضروری است که اسکلپینگ مؤثر، فراتر از یک استراتژی خوب، نیازمند موارد دیگری نیز هست. معاملهگران باید منظم، چابک و آماده واکنش سریع به تغییرات بازار باشند. آنها همچنین باید درک عمیقی از شرایط خاص بازار و ابزارهای موجود در فضای ارزهای دیجیتال، از جمله استفاده از رباتهای خودکار و نرمافزارهای نموداری پیشرفته داشته باشند. مدیریت ریسک نیز به اندازه همه این موارد مهم است، زیرا اهرم بالا و معاملات مکرر که از ویژگیهای اسکلپینگ هستند، در صورت عدم کنترل دقیق میتوانند منجر به ضررهای قابل توجهی شوند.
توضیحات
در مطلب بالا از اصطلاحاتی استفاده شده است که ممکن است برای برخی از شما همراهان گرامی آکادمی چارتیکس ناآشنا باشند. بنابراین سعی کردیم در این بخش به توضیح آنها بپردازیم.
- اهرم (Leverage): بروکرهای فارکس و صرافیهای ارز دیجیتال به شما این امکان را میدهند تا با چندین برابر سرمایه خود اقدام به ترید کنید که به این قابلیت اهرم گفته میشود. به عنوان مثال اگر 1000 دلار حساب معاملاتی خود را شارژ کنید، با استفاده از اهرم 100، امکان معامله با 100,000 دلار را خواهید داشت. بنابراین میتوانید پوزیشنهای معاملاتی با حجم بالاتری بگیرید و سود بیشتری نیز بدست بیاورید. گرچه ممکن است اهرمها شما را هیجان زده کنند، اما باید توجه داشته باشید که این مورد کاملا مثل یک شمشیر دو لبه عمل خواهد کرد. در واقع همانطور که پتانسیل سودآوری شما بالا میرود، احتمال زیان سنگین و از دست رفتن کامل سرمایه (Call Margin / Liquidation) نیز بالا خواهد رفت!
- سفارش بازار (Market Order): به سفارشی خرید یا فروشی که دقیقا در قیمت حال حاضر بازار اجرا شود، سفارش بازار یا اصطلاحا Market Order گفته میشود. به زبان ساده همان فشردن دکمه Buy و Sell در پلتفرم معاملاتیتان.
- سفارش پندینگ (Pending Orders): گاهی اوقات قیمت هنوز به محدوده مدنظر شما برای خرید یا فروش نرسیده است. در این شرایط میتوانید یک سفارش از نوع پندینگ در بازار ثبت کرده و به سایر کارهای خود برسید. سفارشهای پندینگ شامل چهار مورد میباشند: Buy Limit، Sell Limit، Buy Stop، Sell Stop
در صورتی که محدوده مدنظر شما برای خرید در زیر قیمت فعلی بازار قرار دارد، باید از دستور Buy Limit استفاده کنید.
در صورتی که محدوده مدنظر شما برای فروش بالاتر از قیمت فعلی بازار قرار دارد، باید از دستور Sell Limit استفاده کنید.
اگر میخواهید در قیمتی بالاتر از قیمت فعلی بازار خرید خود را انجام دهید (مثلا پس از شکسته شدن یک سطح مقاومتی)، بایستی از دستور Buy Stop استفاده کنید.
نهایتا اگر قصد دارید در قیمتی پایینتر از قیمت فعلی بازار پوزیشن فروش بگیرید (مثلا پس از شکسته شدن یک سطح حمایتی)، باید از دستور Sell Stop استفاده کنید.