الگوی Breaker Block چیست و چگونه با آن ترید کنیم؟

الگوی Breaker Block چیست و چگونه با آن ترید کنیم؟

بریکر بلاک‌ها (Breaker Block یا BB) ساختارهای قیمتی هستند که توسط تریدرهای سبک ICT استفاده می‌شوند. این الگو به مناطقی روی چارت اشاره دارد که در آن‌ها حجم زیادی از سفارش‌های خرید یا فروش وجود دارند، و مکان‌های مناسبی برای ورود به بازار تلقی می‌شوند. در این مطلب آموزشی از آکادمی چارتیکس موارد زیر را بررسی خواهیم کرد:

  • بریکر بلاک چیست؟
  • چگونه بریکر بلاک‌ها را روی نمودار پیدا کنیم؟
  • چگونه با استفاده از بریکر بلاک‌ها ترید کنیم؟
  • مثال‌هایی از بریکر بلاک‌ها روی نمودار واقعی

بریکر بلاک (Breaker Block) چیست؟
بریکر بلاک یا «بلاک شکسته شده» به یک اوردر بلاک (Order Block) نامعتبر‌شده گفته می‌شود. یعنی ناحیه‌ای قیمتی که انتظار می‌رفت سفارشات قدرتمند خرید/فروش مربوط به بانک‌ها بتواند باعث برگشت قیمت شوند، اما بازار از آن عبور کرده و نشان‌دهنده‌ی تغییر عمده در نقدینگی و ساختار بازار است. زمانی که یک اوردر بلاک شکسته می‌شود، به یک بریکر بلاک تبدیل خواهد شد که در ادامه به‌عنوان ناحیه جدید حمایت یا مقاومت عمل می‌کند. در ادامه به شکل بسیار ساده نحوه تشکیل بریکر بلاک صعودی و نزولی را شرح داده‌ایم.

Breaker Block صعودی: زمانی شکل می‌گیرد که یک اوردر بلاک نزولی شکسته شده و یک کندل بالاتر از آن بسته شود. در آینده این ناحیه به یک محدوده حمایتی تبدیل خواهد شد و در صورتی که قیمت به آن برگردد، انتظار واکنش صعودی را خواهیم داشت.

Breaker Block نزولی: زمانی شکل می‌گیرد که یک اوردر بلاک صعودی شکست شود و یک کندل پایین‌تر از آن بسته شود. در آینده این محدوده به یک ناحیه مقاومتی تبدیل خواهد شد. در واقع انتظار داریم که اگر قیمت مجدد به این ناحیه بازگشت، واکنش نزولی را شاهد باشیم.

اما یک نکته کلیدی در این میان وجود دارد. بریکر بلاک‌ها به صورت تصادفی بوجود نمی‌آیند. آن‌ها اغلب نتیجه‌ی اقدامات عامدانه‌ی تریدرهای بزرگ برای ایجاد نقدینگی (Liquidity)، به دام انداختن تریدرهای خرد و سپس معکوس کردن بازار هستند.

چگونه یک بریکر بلاک را روی نمودار تشخیص داده و علامتگذاری کنیم؟

تشخیص یک بریکر بلاک روی نمودار کار چندان سختی نیست. کافیست مراحل زیر را به سادگی انجام دهید:

  1. ابتدا یک اوردر بلاک را تشخیص دهید و ناحیه آن را مشخص کنید.
  2. حالا منتظر تا قیمت اوردر بلاک مدنظر شما را بشکند و حداقل به اندازه یک کندل فراتر از آن بسته شود.
  3. اکنون بلاک بریکر ما بوجود آمده است. کافیست همان ناحیه اوردر بلاکی که علامتگذاری کرده بودید را به سمت راست گسترش دهید. این ناحیه همان بریکر بلاک جدید شما خواهد بود.

چگونه با استفاده از بریکر بلاک‌ها ترید کنیم؟

حالا که توانستید بریکر بلاک‌ها را روی نمودار علامتگذاری کنید، می‌توانید بر اساس آنها نیز ترید کنید. برای ترید بر اساس بلاک بریکرها نیز چند مرحله ساده وجود دارد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.

تشکیل بریکر بلاک یک بحث است و قابل ترید بودن آن بحثی دیگر! گاهی اوقات ممکن است یک بریکر بلاک تشکیل شود اما قیمت نتواند در مسیری که اوردر بلاک را شکسته بود به پیشروی خود ادامه دهد. بنابراین در این حالت شرایط مناسبی برای ترید بر اساس بریکر بلاک نیست.

زمانی شرایط برای ترید بر اساس بریکر بلاک مناسب است که قیمت پس از شکست اوردر بلاک مدنظر، بتواند حرکت بیشتری را در جهت شکست انجام دهد. حالا در زمان برگشت قیمت به بریکر بلاک که اصطلاحا به آن Pullback یا Retest گفته میشود، شرایط برای ورود به بازار مهیا خواهد بود. اما در اینجا باید به یک نکته توجه داشت.

آن نکته این است که زمانی که قیمت به محدوده بریکر بلاک میرسد شما می‌توانید به دو شکل وارد بازار شوید: ورود تهاجمی یا ورود محافظه کارانه!

  • ورود تهاجمی: در این روش شما یک پوزیشن از نوع پندینگ لیمیت (Limit Order) در لبه ناحیه قرار می‌دهد که با برخورد قیمت به آن فعال خواهد شد. مشکل این نوع ورود به بازار این است که گاهی اوقات ممکن است قیمت هیچ توجهی به ناحیه بریکر بلاک نشان ندهد و بازار به سادگی از آن عبور کند. در این شرایط حد ضرر شما فعال شده و با زیان مواجه خواهید شد. اما مزیت این روش نیز این است که اگر بازار واکنش مناسبی به بریکر بلاک مدنظرتان نشان دهد، تقریبا در بهترین نقطه وارد بازار شده‌اید و سود خوبی کسب خواهید کرد.
  • ورود محافظه کارانه: در این روش شما باید منتظر رسیدن قیمت به بریکر بلاک بمانید و سپس به ساختار حرکت قیمت در همان تایم فریم یا تایم فریم‌های پایین‌تر دقت کنید تا بتوانید سیگنال خرید یا فروش (اصطلاحا تریگر ورود) را پیدا کنید. مزیت این روش این است که با تاییدیه‌های بیشتری وارد پوزیشن معاملاتی خواهید شد و در موارد زیادی جلوی زیان‌های شما را خواهد گرفت. اما عیب آن نیز این است که گاهی اوقات به دلیل منتظر بودن برای گرفتن تریگر ورود، ممکن بخش از حرکت بازار در جهت مدنظرتان را از دست بدهید که منجر به کاهش حاشیه سود شما خواهد شد.در صورتی که با تریگرهای معاملاتی آشنایی ندارید، می‌توانید مطلب زیر را از آکادمی چارتیکس مطالعه کنید.

آشنایی با تریگرها و اهمیت آنها در معاملات

مثال‌هایی از بریکر بلاک‌ها روی نمودار واقعی

اما حالا که به طور کلی با بریکر بلاک‌ها آشنا شدید و ساختار ساده آنها را نیز یاد گرفته‌اید، بهتر است چند مثال روی نمودارهای واقعی را با هم بررسی کنیم.

در مثال اول که مربوط به نمودار 1 ساعته ارز دیجیتال تون کوین (TON/USDT) می‌باشد، ابتدا یک اوردر بلاک نزولی بسیار واضح را مشاهده می‌کنیم. این اوردر بلاک از قدرت بسیار زیادی برخوردار بوده است. چرا که در طی یک حرکت نوسانی قیمت ابتدا از پایین به این ناحیه برخورد کرده و واکنش نزولی را داشته است (1)، سپس بر اثر یک فاند قدرتمند قیمت از اوردر بلاک عبور کرده و آن را شکسته است. در این شرایط اوردر بلاک ما تبدیل به یک بریکر بلاک شده که می‌تواند به عنوان ناحیه حمایتی عمل کند. همانطور که مشاهده می‌کنید قیمت پس از گذشت مدتی از بال به ناحیه بریکر بلاک ما برخورد کرده و واکنش صعودی پرقدرتی از خود نشان داده است. 

مثال بعدی مربوط به نمودار جفت ارز پوند/دلار نیوزیلند (GBP/NZD) در تایم فریم 5 دقیقه می‌باشد. در این تصویر نیز قیمت یک اوردر بلاک صعودی را با قدرت بسیار زیادی شکسته است. در اینجا نیز اوردر بلاک صعودی ما تبدیل به بریکر بلاک نزولی شده و همانطور که مشاهده می‌کنید در برگشت قیمت واکنش نزولی بسیار خوبی را از خود نشان داده است.

در مثال بالا علاوه بر اینکه یک بریکر بلاک نزولی داشتیم، یک عامل دیگر نیز احتمال موفقیت آمیز بودن این بریکر بلاک را تقویت میکند. در واقع اگر به محدوده بریکر بلاک دقت کنید، یک اوردر بلاک نزولی که ساختار دراپ-بیس-دراپ (DBD) دارد را نیز مشاهده خواهید کرد که دقیقا با همین ناحیه منطبق شده است. بنابراین اینجا دو سیگنال در جهت برگشت بازار را مشاهده می‌کنیم. 

جمع بندی

بریکر بلاک (Breaker Block) یکی از مفاهیم کلیدی در تحلیل پرایس اکشن به سبک ICT است که به تریدرها کمک می‌کند نواحی مهم ورود و خروج از بازار را شناسایی کنند. این ساختار زمانی به‌وجود می‌آید که یک اوردر بلاک معتبر شکسته شود و قیمت از آن عبور کند. بریکر بلاک‌ها نقش نواحی حمایت و مقاومت جدید را ایفا می‌کنند و در صورت بازگشت قیمت به این نواحی، می‌توان انتظار واکنش معناداری از بازار داشت. در نهایت، درک دقیق و تمرین عملی با این مفهوم می‌تواند به بهبود استراتژی ترید و افزایش احتمال موفقیت در بازار کمک قابل توجهی کند.

نمودار طلا و ارز آموزش نسخه موبایل چارتیکس نمودار بورس ایران آموزش تنظیمات تریدینگ ویو
نمودار اونس طلا نمودار فارکس نمودار سکه آموزش چارتیکس
آموزش تریدینگ ویو نمودار آتی بورس کالا نمودار آبشده تقویم اقتصادی فارسی
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید