تحلیل سهام شرکت پویا زرکان آق‌دره (فزر)

تحلیل سهام شرکت پویا زرکان آق‌دره (فزر)

معرفی شرکت پویا زرکان آق‌دره (فزر)

گروه پویا زرکان آق‌دره در سال 1377 در تهران تاسیس شد و در سال 1400 در بازار اول فرابورس عرضه شد . این شرکت با داشتن زنجیره کامل تولید، تنها شرکتی در کشور است که توانایی تولید شمش استاندارد یک کیلوگرمی با عیار ۹۹۹/۹ را دارد. عملیات شرکت اصلی استخراج کانسنگ و ادامه عملیات و تبدیل نمودن کانسنگ به شمش و سایر مصنوعات بر عهده شرکت زیر مجموعه استحصال مواد معدنی تخت سلیمان(مالکیت 99 %) می باشد. شیوه قیمت گذاری کانسنگ طلا براساس قرارداد دو طرفه با شرکت مواد معدنی تخت سلیمان بر مبنای ضریبی از قیمت طلای داخلی تعیین می‌شود و قیمت فروش داخلی شمش براساس عیار و نرخ اعلامی سایت اطلاع رسانی، طلا، سکه و ارز تعیین می‌شود. شرکت با اخذ مجوز بانک مرکزی از طریق حمل هوایی اقدام به صادرات می‌کند نرخ فروش صادراتی بر اساس قیمت طلا در بورس فلزات لندن تعیین می‌شود.

 

روند سودآوری شرکت در سال گذشته

در سال گذشته، مجموعه معدنی پویا زرکان آق‌دره توانسته به سود ناخالصی بالغ بر ۵۱۴ میلیارد تومان دست یابد؛ رقمی که نسبت به دوره قبلی خود، رشد چشمگیر ۱۲۹ درصدی را به نمایش گذاشته است. این جهش را می‌توان به‌دلیل افزایش ۱۱۴ درصدی درآمدهای عملیاتی شرکت دانست. همچنین سایر منابع درآمدی نیز با ۱۳ درصد رشد به حدود ۲,۴۵۰ میلیارد تومان رسیده‌اند، که بخش قابل‌توجهی از آن به عملکرد مثبت شرکت مواد معدنی تخت سلیمان بازمی‌گردد که در حوزه مصنوعات فعالیت می‌کند. با توجه به شرایط مساعد بازارهای جهانی، از جمله روند افزایشی قیمت جهانی طلا و نرخ ارز و مدیریت مؤثر هزینه‌ها، چشم‌انداز مثبتی برای تداوم روند رو به رشد درآمدها و سودآوری شرکت متصور است. چنانچه این مسیر همراه با کنترل هزینه‌ها و بهره‌برداری از پروژه‌های توسعه‌ای جدید ادامه یابد، می‌توان انتظار داشت که حاشیه سود شرکت نیز بهبود یافته و در موقعیت پایدارتری قرار گیرد.

 

سهامداران عمده فزر

بصورت کلی عمده سهامداران یک شرکت شامل شخصیت های حقوقی و حقیقی هستند که دارای بیش از یک درصد سهام را در اختیار دارند. در صدر این سهامداران، شرکت کاوندگان قشم با در اختیار داشتن بیش از 12 درصد کل سهام فزر در جایگاه نخست قراردارد و سپس شرکت تابان کیش با 11 درصد در رتبه دوم مالکیت سهامداری قرارگرفته است. در نمودار زیر سایر سهامداران عمده فزر را می توان مشاهده کرد.

تحلیل سهام فزر

 

ترکیب دارایی ها و بدهی های فزر

این تصویر ترکیب دارایی‌ها و بدهی‌های جاری شرکت پویا زرکان آق‌دره(فزر) را نشان می‌دهد. در بخش دارایی جاری، ۹۸٪ مربوط به «دریافتی‌ها» و تنها ۲٪ مربوط به «موجودی مواد و کالا» است. این نشان می‌دهد که بخش عمده دارایی‌های جاری شرکت از مطالبات تشکیل شده و نقدشوندگی پایینی دارد.

در سمت دیگر، در ترکیب بدهی جاری، 80٪ از بدهی‌ها مربوط به «پرداختنی‌ها» و ۱۱٪ مربوط به «سود سهام پرداختنی» است. این ترکیب نشان می‌دهد که شرکت تعهدات مالی بالایی دارد و تمرکز بدهی‌های آن روی پرداخت‌های جاری است، که ممکن است فشار نقدینگی در شرکت ایجاد کند.

ترکیب دارایی ها و بدهی های فزر

 

تحلیل تکنیکال فزر

از ابتدای اسفند ماه 1402، فزر وارد یک کانال صعودی شده که توانسته واکنش‌هایی به سقف و کف این کانال نشان دهد. در حال حاضر فزر با برخورد به سقف کانال (محدوده سفید) یک اصلاح قیمتی را در ابتدای سال تجربه می‌کند. باتوجه به همبستگی میان قیمت طلا و سهام فزر، در صورت کاهش قیمت طلا محدوده حمایتی که برای فزر می توان در نظر گرفت ناحیه 4,400 – 4,600 تومان (محدوده سبز) می باشد. این محدوده به دلیل واکنش‌هایی که قیمت در گذشته به آن داشته و از طرفی دیگر خط میانی کانال صعودی نیز می‌باشد از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورت ریزش بیشتر سهام فزر محدوده 3,400 – 3,600 تومان (محدوده قرمز) که کف کانال می باشد برای خرید می تواند ارزنده باشد.

تحلیل تکنیکال فزر

چارت تکنیکال شرکت پویا زرکان آق‌دره (فزر)

برای دسترسی به نمودار تکنیکال لحظه‌ای سهام شرکت اپویا زرکان آق‌دره(فزر) به همراه ابزارهای تحلیلی پیشرفته می‌توانید از طریق لینک اقدام نمایید. با ثبت نام و تایید شماره موبایل 24 ساعت اشتراک هدیه با امکانات کامل به شما تعلق خواهد گرفت.

نمودار طلا و ارز آموزش نسخه موبایل چارتیکس نمودار بورس ایران آموزش تنظیمات تریدینگ ویو
نمودار اونس طلا نمودار فارکس نمودار سکه آموزش چارتیکس
آموزش تریدینگ ویو نمودار آتی بورس کالا نمودار آبشده تقویم اقتصادی فارسی
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید