شکست‌های جنبشی و اصلاحی چه کاربردی دارند؟

شکست‌های جنبشی و اصلاحی چه کاربردی دارند؟

شکست یکی از مواردیست که در تحلیل تکنیکال بسیار اهمیت دارد. روش‌های مختلفی برای تشخیص شکست‌های معتبر وجود دارند که هر کدام از حالت‌های خاصی استفاده می‌کنند. در این مطلب قصد داریم تا شما را با مفهوم شکست‌های جنبشی (Impulse) و شکست‌های اصلاحی (Corrective) آشنا کنیم. با آکادمی چارتیکس همراه باشید…

حرکت جنبشی (Impulse) چیست؟

حرکت ایمپالس در تحلیل تکنیکال به معنای حرکت قدرتمند بازار در یک جهت خاص می‌باشد. این حرکات در مدت زمان کوتاهی فاصله زیادی را در بازار طی می‌کنند و اکثرا آنها را در قالب کندل‌هایی متوالی با بدنه‌های بزرگ و سایه‌های کوچک می‌بینیم. 

معمولا زمانی که برگشت روند در حال رخ دادن است، ما نیاز به یک حرکت ایمپالس در خلاف جهت روند قبلی داریم تا به ما نشان بدهد که احتمال برگشت روند قوت گرفته است. سوالی که اکنون با آن روبرو هستیم این است که “برای اینکه یک روند معکوس شود، حرکت ایمپالس باید چگونه باشد؟”

در طی سال‌هایی که معامله‌گری می‌کنم به این نتیجه رسیده‌ام که اگر یک سطح مهم و قدرتمند در طی یک حرکت ایمپالس شکسته شود، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که بعد از یک اصلاح یا پولبک، قیمت در جهت حرکت ایمپالس به مسیر خود ادامه دهد. 

در تصویر زیر که مربوط به شکست ایمپالس می‌باشد مشاهده می‌کنید که سطحی که قیمت بیشترین واکنش به آن داشته است (یعنی همان خط روند) را مشخص کرده‌ایم. زمانی که حرکت ایمپالس در جریان باشد، من به سطوح مهم نگاه می‌کنم تا ببینم شکسته می‌شوند یا خیر. در صورتی که آن سطح شکسته نشود، مطمئن می‌شوم که حرکت ایمپالس به اندازه کافی قوی نیست که منجر به برگشت روند فعلی شود. در واقع در این شرایط فقط یک اصلاح پرقدرت رخ داده است.

حرکت اصلاحی (Correction) چیست؟

حرکت اصلاحی یا کارکشن در واقع یک حرکت کوتاه مدت در خلاف روند فعلی بازار است. اگر بخواهید تشخیص دهید که شکست یک خط روند ایمپالس یا کارکشن است، باز هم باید سطوح مهمی که قیمت بیشتر به آن واکنش نشان داده است را در نظر بگیریم. و اگر حرکت ایمپالسی که خط روند را شکسته است یک سطح مهم را نشکند، می‌توانیم اینطور نتیجه بگیریم که روند هنوز آماده برگشت نیست و این صرفا یک شکست اصلاحی بوده است. اغلب پس از شکست‌های اصلاحی یک شکست ایمپالس در سطوح مهم بوجود می‌آید که در این زمان می‌توانیم منتظر یک حرکت اصلاحی برای ورود به معامله باشیم. 

در ادامه مثال‌هایی را با توضیحات کامل روی تصویر مشاهده خواهید کرد. 

 

به یاد داشته باشید که شکست بنیان اصلی بازار است و حرکات مهم بازار حاصل شکست‌هایی هستند که در نقاط مهم انجام می‌شوند. بنابراین اینکه بتوانید انواع شکست‌ها را تشخیص داده و از آنها استفاده کنید اهمیت بسیار بالایی دارد.

نمودار طلا و ارز آموزش نسخه موبایل چارتیکس نمودار بورس ایران آموزش تنظیمات تریدینگ ویو
نمودار اونس طلا نمودار فارکس نمودار سکه آموزش چارتیکس
آموزش تریدینگ ویو نمودار آتی بورس کالا نمودار آبشده تقویم اقتصادی فارسی
دیدگاه‌ها ۳
ارسال دیدگاه جدید