2 تکنیک ترید در زمان شکست خطوط روند!
در مطلب قبلی آکادمی چارتیکس در مورد 2 تکنیک برای معامله بر اساس خطوط روند به طور کامل صحبت کردیم. اما همانطور که میدانید خطوط روند برای همیشه پایدار نخواهند بود و بالاخره جایی شکسته خواهند شد. بنابراین ما باید برای زمانی که خطوط روند شکسته میشوند نیز طرح و برنامه داشته باشیم تا بتوانیم از آنها استفاده کنیم.
در این مطلب از آکادمی چارتیکس قصد داریم تا شما را با دو تکنیک برای ترید پس از شکسته شدن خطوط روند آشنا کنیم. بنابراین این مطلب را به هیچ عنوان از دست ندهید…
تکنیک شماره 1: الگوی 123 Trend Change
این تکنیک توسط تریدر مشهور “ویکتور اسپراندئو” در کتاب “اصول پیشبینی حرفهای بازار” توضیح داده شده است. به طور کلی الگوی 123 Trend Change یک ساختار 3 مرحلهای است:
1- شکسته شدن خط روند
2- تشکیل یک قله بالای خط روند نزولی یا تشکیل یک کف زیر خط روند صعودی
3- شکسته شدن قله یا کف شکل گرفته در مرحله 2 و ورود به معامله
حالت صعودی الگوی 123 Trend Change
در حالت صعودی ما باید ابتدا منتظر شکسته شدن خط نزولی بمانیم. سپس بعد از شکسته شدن خط روند نزولی منتظر میمانیم تا یک قله نسبتا واضح در بالای آن شکل بگیرد. پس از اصلاح قیمت به سمت خط روند بایستی منتظر شکسته شدن قله بمانیم و پس از آن میتوانیم وارد پوزیشن خرید شویم.
توجه داشته باشید که در هنگام اصلاح قیمت به سمت خط روند شکسته شده، لزوما نیازی نیست که قیمت به خط روند پولبک کرده و آن را لمس کند. همچنین نکته بسیار مهم دیگر این است که بازار نباید آخرین کف فعلی بازار را بشکند. چون در این صورت ستاپ ما به طور کلی نامعتبر خواهد شد.
حالت نزولی الگوی 3-2-1 Trend Change
در حالت نزولی بایستی منتظر شکسته شدن خط روند صعودی باشیم. پس از انجام شکست قیمت باید یک کف نسبتا واضح را ایجاد کرده و به سمت خط روند شکسته شده اصلاح کند. پس از اصلاح قیمت باید منتظر ریزش قیمت و شکسته شدن کف مدنظر باشیم.
در اینجا پولبک قیمت به خود خط روند شکسته شده اهمیتی ندارد و صرفا یک اصلاح قیمتی کافیست. همچنین در اینجا قیمت نباید آخرین سقف بازار را بشکند. چرا که در این صورت ستاپ ما به طور کلی نامعتبر میشود.
حالا که با ساختار کلی این الگو آشنا شدید، به سراغ مثالهایی از این تکنیک خواهیم رفت. در ویدئوی زیر دو مثال را از نمودار بیت کوین فیوچرز با یکدیگر خواهیم دید که یکی شکست خط روند نزولی و دیگر شکست خط روند صعودی را مورد بررسی قرار میدهد.
تکنیک شماره 2: شکست سطوح کلیدی و تغییر فاز حرکتی بازار
بعضی مواقع میتوان با استفاده از شکست سطوحی کلیدی که قبل از شکسته شدن خط روند شکل گرفتهاند نیز سیگنالهای مهمی را دریافت کرد. در اینجا معمولا قیمت بعد از شکست خط روند، موفق به شکست یک سطح حمایتی/مقاومتی میشود که به عنوان یک نشانه ورود (تریگر) برای ما عمل خواهد کرد.
برای درک بهتر این ساختار، ویدئوی زیر که شکل ساده این ساختار در دو حالت صعودی و نزولی را نشان میدهد تماشا کنید.
همانطور که در ویدئوی بالای مشاهده کردید در این تکنیک زمانی که قیمت خط روند صعودی یا نزولی را میشکند، منتظر شکست یک سطح کلیدی که قبل از خط روند شکل گرفته باشد میمانیم. حالا در صورتی که این سطح کلیدی شکسته شود میتوانیم وارد پوزیشن خرید یا فروش شویم.
در واقع در این تکنیک ما دیگر منتظر شکل گرفتن یک ستاپ “بعد از شکست خط روند” نخواهیم ماند و تریگر خود را از شکست سطح کلیدی که قبل از خط روند شکل گرفته است خواهیم گرفت.
در ادامه مثالهایی از حالت صعودی و نزولی این تکنیک را روی نمودار اونس جهانی طلا با یکدیگر خواهیم دید.
جمع بندی
همانطور که دانستن تکنیکهای ترید روی خط روند میتواند سودآور باشد، شما باید برای ترید بعد از شکست خطوط روند نیز پلن و استراتژی مشخصی داشته باشید. در این مطلب سعی کردیم که دو تکنیک برای تایید شکست خطوط روند و ورود به پوزیشن خرید و فروش را به شما آموزش دهیم. هر کدام از این تکنیکهای در شرایط مختلف بازار کارایی مناسبی دارند. چرا که به شما تغییر ساختار/فاز در بازار را نشان میدهند. با این حال توجه به شرایط کلی بازار (Market Context) نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.