ترید بر اساس ترکیب خطوط روند با نواحی حمایت/مقاومت و عرضه/تقاضا

ترید بر اساس ترکیب خطوط روند با نواحی حمایت/مقاومت و عرضه/تقاضا

خطوط روند یکی از ابزارهای اصلی در تحلیل تکنیکال هستند که هنوز هم توسط بسیاری از تریدرها استفاده می‌شوند. با استفاده از خطوط روند می‌توانیم جهت روند، شیب حرکت روند، قدرت و خستگی در ساختار حرکتی قیمت و … را درک کنیم. این ابزار نقاط ورود و خروج مناسبی را نیز در اختیار ما قرار می‌دهد. اما به طور کلی برای استفاده از خطوط روند معمولا دو روش کلی وجود دارد:

  • ترید بر اساس خط روند
  • ترید بر اساس شکست خط روند

 

در این مطلب از آکادمی چارتیکس قصد داریم تا 2 تکنیک فوق العاده کاربردی برای ترید بر اساس خطوط روند را به شما همراهان عزیز آموزش دهیم. بنابراین توصیه می‌کنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید…

زمانی که بحث از ترید بر اساس خطوط روند می‌شود معمولا به این صورت در نظر می‌گیریم که با رسیدن قیمت به خط روند وارد پوزیشن معاملاتی می‌شویم. با این حال این روش ورود به بازار بسیار خام بوده و ممکن است باعث اخذ پوزیشن‌های اشتباه زیادی شود. بنابراین بهترین کار این است که تکنیک‌های مختلفی برای تشخیص موقعیت‌های بهتر داشته باشیم تا بتوانیم تا حد ممکن پوزیشن‌های بی کیفیت‌ را فیلتر کنیم.

 

تکنیک‌هایی که در این آموزش به آنها اشاره خواهیم کرد موارد زیر خواهند بود:

  • ترکیب خطوط روند و سطوح حمایت/مقاومت
  • ترکیب خطوط روند و نواحی عرضه/تقاضا

 

ترکیب خطوط روند و سطوح حمایت/مقاومت

این روش که با نام Intersection Point یا نقطه تقاطع نیز شناخته می‌شود به حالتی اشاره دارد که قیمت در یک منطقه خاص به تقاطعی از یک خط روند و یک ناحیه حمایت/مقاومت (سطح استاتیک) میرسد. در اینجا همسویی تفکرات در بازار می‌تواند منجر به موفقیت آمیز بودن این ستاپ شود. منظور از همسویی تفکرات زمانیست که قیمت همزمان هم به خط روند نزولی و هم به ناحیه مقاومتی میرسد، تریدرهایی که بر اساس هر کدام از این دو ابزار کار می‌کنند به احتمال زیاد اقدام به گرفتن پوزیشن فروش خواهند کرد. 

حالت نزولی: زمانی که قیمت به خط روند نزولی میرسد و همزمان شاهد رسیدن قیمت به یک ناحیه مقاومتی نیز هستیم. این ناحیه معمولا یک سطح حمایتی شکسته شده می‌باشد.

حالت صعودی: در این حالت قیمت به خط روند صعودی رسیده و وقتی به گذشته نمودار نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که قیمت به یک سطح حمایتی نیز رسیده است. این سطح حمایتی نیز معمولا یک مقاومت شکسته شده می‌باشد.

در ادامه مثال‌هایی از ترکیب خط روند و سطوح حمایت/مقاومت را روی نمودار واقعی با هم خواهیم دید. 

در مثال اول که مربوط به نمودار اونس جهانی طلا در تایم فریم روزانه می‌باشد، ترکیب خط روند نزولی و ناحیه مقاومتی را مشاهده خواهید کرد.

مثال دوم نیز از نمودار اونس جهانی طلا می‌باشد. در اینجا ترکیب یک خط روند صعودی و یک ناحیه حمایتی را با هم خواهیم دید.

 

ترکیب خطوط روند و نواحی عرضه/تقاضا

در این تکنیک ما سعی می‌کنیم تا از برخورد همزمان قیمت به یک خط روند و ناحیه عرضه/تقاضا استفاده کنیم. در اینجا نیز بحث همسویی تفکرات وجود دارد. همانطور که احتمالا می‌دانید افراد زیادی از نواحی عرضه و تقاضا برای ورود به پوزیشن‌های خرید و فروش استفاده می‌کنند. از طرفی خط روند نیز ابزاری کلاسیک در تحلیل تکنیکال می‌باشد که مورد استفاده بسیاری از تریدرها قرار دارد. بنابراین اگر بتوانیم نقطه تلاقی یک خط روند و ناحیه عرضه/تقاضا را پیدا کنیم، به احتمال زیاد یک ورود موفقیت‌ آمیز به بازار خواهیم داشت.

قبل از بررسی دو ستاپ بعدی، در صورتی که با نواحی عرضه و تقاضا و ستاپ‌های RBD-RBR-DBR-DBD آشنایی ندارید، حتما مطلب زیر را مطالعه کنید. چرا که در غیر اینصورت درک مثال‌های مطرح شده برای شما امکانپذیر نخواهد بود. 

 

اوردر بلاک چیست و چگونه با استفاده از آن ترید کنیم؟

حالت نزولی: زمانی که قیمت به طور همزمان به یک خط روند نزولی و یک ناحیه عرضه (RBD یا DBD) برخورد کند. 

حالت صعودی: زمانی که قیمت به طور همزمان به یک خط روند صعودی و یک ناحیه تقاضا (DBR یا RBR) برخورد کند.

مثال اول از این بخش مجددا از نمودار طلا در تایم فریم روزانه می‌باشد. در این مثال ترکیب یک خط روند نزولی و یک ناحیه عرضه را خواهیم دید.

اما مثل دوم مربوط به نمودار بیت کوین در تایم فریم روزانه می‌باشد. در اینجا نحوه ترکیب یک خط روند صعودی با یک ناحیه تقاضا را مشاهده خواهید کرد. 

 

 

جمع بندی

در این مطلب سعی کردیم تا ترکیب خطوط روند با نواحی حمایت/مقاومت و عرضه/تقاضا را به طور کاملا کاربردی به شما نشان دهیم. در واقع سعی کردیم تا از همسویی تفکرات در بازار برای پیدا کردن پوزیشن‌هایی با احتمال موفق بالا استفاده کنیم. البته برای ترید بر اساس خطوط روند روش‌های دیگری نیز وجود دارد اما این دو تکنیک بسیار کاربردی‌تر از روش‌های دیگر هستند. اما به عنوان توصیه نهایی باید به شما بگوییم که نه فقط برای خطوط روند، بلکه برای سایر ابزارها و اندیکاتورهای تکنیکال نیز بایستی از دیگر سیگنال‌های تاییدی استفاده کنید تا ورودهایی با ریسک کمتر داشته باشید. 

 

نمودار طلا و ارز آموزش نسخه موبایل چارتیکس نمودار بورس ایران آموزش تنظیمات تریدینگ ویو
نمودار اونس طلا نمودار فارکس نمودار سکه آموزش چارتیکس
آموزش تریدینگ ویو نمودار آتی بورس کالا نمودار آبشده تقویم اقتصادی فارسی
دیدگاه‌ها ۱۰
ارسال دیدگاه جدید