تکنیک S/D Flip چیست و چگونه با استفاده از آن ترید کنیم؟
در تحلیل تکنیکال کلاسیک که به سطوح حمایت و مقاومت سر و کار داریم، مفهومی تحت عنوان COP (اختصار Change of Polarity) وجود دارد که اشاره به تبدیل شدن سطوح حمایت و مقاومت به یکدیگر دارد. در واقع زمانی که یک سطح مقاومتی شکسته میشود میتواند تبدیل به یک سطح حمایتی شود. همچنین زمانی که یک سطح حمایتی شکسته شود میتواند پس آن به عنوان مقاومت عمل کند.
اما اگر جزو افرادی هستید که از نواحی عرضه و تقاضا برای انجام تریدهای خود استفاده میکنید میتوانید تبدیل شدن نواحی عرضه و تقاضا به یکدیگر نیز بهره ببرید. برای آشنایی با تکنیک S/D Flip تا پایان این مطلب با آکادمی چارتیکس همراه باشید…
تکنیک S/D Flip چیست؟
S/D Flip به بیان ساده به تبدیل نواحی عرضه و تقاضا به یکدیگر گفته میشود. در اینجا نیز زمانی که یک ناحیه عرضه شکسته میشود این احتمال وجود دارد که تبدیل به یک ناحیه تقاضا شود. حالت عکس آن نیز وجود دارد. در واقع با شکست یک ناحیه تقاضا احتمال تبدیل شدن آن به ناحیه عرضه وجود خواهد داشت. اما این تکنیک با تکنیک COP اندکی تفاوت دارد که در ادامه به طور کامل این موارد را شرح خواهیم داد.
قبل از اینکه به سراغ ادامه این مطلب برویم توصیه میکنیم در صورتی که با اوردربلاکها و ساختارهای چهارگانه آشنایی ندارید، حتما مطلب زیر را مطالعه کنید. در غیر اینصورت مطالعه ادامه این مطلب برایتان کاربردی نخواهد بود.
اوردر بلاک چیست و چگونه با استفاده از آن ترید کنیم؟
چگونه یک ناحیه عرضه به ناحیه تقاضا تبدیل میشود؟
فرض کنید در بازار یک ناحیه عرضه یا همان Supply داریم. این ناحیه میتواند یک RBD یا DBD باشد و ما منتظر هستیم تا قیمت به این ناحیه برسد و در صورت مشاهده تریگر مناسب وارد پوزیشن فروش شویم. اما بازار بعد از رسیدن به این ناحیه واکنش مورد انتظار ما را نمیدهد و از ناحیه عبور میکند. در این شرایط ناحیه عرضه نامعتبر شده است. اما خود این حرکت میتواند یک سیگنال ورود هم باشد. اصلا عجله نکنید! کار هنوز تمام نشده است.
گرچه ناحیه عرضه ما شکسته شده اما این بدان معنا نیست که شما در پولبک قیمت به ناحیه شکسته شده میتوانید وارد پوزیشن خرید شوید! در اینجا باید ببینیم که آیا یک ناحیه تقاضا (DBR یا RBR) مقداری پایینتر از ناحیه عرضه شکسته شده (یا در همان محدوده) وجود دارد یا خیر؟ در صورتی که چنین ناحیهای وجود داشته باشد تفسیر ما این است که این ناحیه تقاضا باعث شکسته شدن ناحیه عرضه شده است و احتمالا میتواند به خوبی عمل کند.
ویدئوی زیر به شکل ساده این ستاپ را برای ما شرح میدهد.
چگونه یک ناحیه تقاضا به ناحیه عرضه تبدیل خواهد شد؟
همه مواردی که در بالا اشاره کردیم را به صورت معکوس در ذهنتان مجسم کنید. در این حالت ما منتظر رسیدن قیمت به یک ناحیه تقاضا (DBR یا RBR) هستیم. قیمت به ناحیه مدنظر ما میرسد اما از آن عبور میکند و به این ترتیب ستاپ ما نامعتبر خواهد شد. در اینجا نیز احتمال به وجود آمدن یک ستاپ S/D Flip وجود دارد و ممکن است نقطه ورودی برای گرفتن یک پوزیشن فروش پیدا کنیم.
در اینجا باید به محدوده ناحیه تقاضای شکسته شده نگاه کنیم. آیا یک ناحیه عرضه (RBD یا DBD) وجود داشته که باعث شکسته شدن این ناحیه تقاضا شده باشد. در صورتی که جواب مثبت است آن ناحیه احتمالا میتواند نقطه ورود خوبی باشد.
در ویدئوی زیر شکل ساده این ستاپ را مشاهده خواهید کرد.
حالا که با کلیات این تکنیک آشنا شدید، نمونههایی از تکنیک S/D Flip را روی نمودارهای واقعی مشاهده خواهیم کرد.
مثال اول روی نمودار بیت کوین فیوچرز
مثال دوم روی نمودار اونس جهانی طلا
جمع بندی
گاها مشاهده میشود که برخی نواحی عرضه یا تقاضا در بازار به راحتی شکسته و نامعتبر میشوند. با استفاده از تکنیک S/D Flip میتوان در برگشت قیمت به محدوده همین نواحی نقاط ورود مناسب با ریسک پایین را پیدا کرد. بنابراین اگر ناحیه عمل نکردهای را در نمودار مشاهده کردید، میتوانید وجود این ستاپ را بررسی کنید.