اوردر بلاک چیست و چگونه با آن ترید کنیم؟

اوردر بلاک چیست و چگونه با آن ترید کنیم؟

اوردر بلاک (Order Block) به نواحی از قیمت گفته می‌شود که قبلا یک تصمیم گیری مهم در آنجا انجام شده است و اکنون این احتمال وجود دارد که تجمعی از سفارشات (خرید یا فروش) و یا ذهنیتی در جهت صعود و نزول بازار در آنجا وجود داشته باشد. بنابراین انتظار داریم که قیمت بعد از رسیدن مجدد به ناحیه اوردر بلاک بتواند جهت خود را معکوس کرده و در مسیر مدنظر ما به حرکت خود ادامه دهد. 

این در واقع ماهیت اصلی اوردر بلاک‌هاست که سعی کردیم به بیان بسیار ساده آن را توضیح دهیم. اما حالا که با این مفهوم آشنا شدیم، به سراغ سایر جزئیاتی که در شناسایی اوردر بلاک‌‌ها و تکنیک‌های که برای معامله بر اساس آنها وجود دارند خواهیم رفت. با آکادمی چارتیکس همراه باشید…

 

چگونه یک اوردر بلاک را روی نمودار تشخیص دهیم؟

شکل ظاهری یک اوردر بلاک بسیار ساده است. در صورتی که یک کندل صعودی بالای High کندل نزولی قبل از خودش تثیبت شود (کلوز)، می‌توان گفت یک اوردر بلاک صعودی بوجود آمده است. در حالت عکس اگر یک کندل نزولی زیر Low کندل صعودی قبل از خودش تثبیت شود یک اوردر بلاک نزولی شکل گرفته است. 

توجه داشته باشید که تصویر زیر تنها یک ساختار بسیار ساده است و اوردربلاک‌ها باید شرایط دیگری را نیز داشته باشند! پس حتما ادامه مطلب را نیز مطالعه نمایید تا درک درستی از آنها پیدا کنید.

البته اوردر بلاک می‌تواند به شکل یک ناحیه فشرده شده‌ای از کندل‌ها نیز دیده شود. اما در نهایت آخرین کندل قرمزی که توسط یک کندل سبز پوشانده شود یا آخرین کندل سبزی که توسط یک کندل قرمز پوشانده شود حائز اهمیت خواهد بود.

 

چگونه یک اوردر بلاک را علامتگذاری کنیم؟

در حالتی که قصد علامتگذاری یک اوردر بلاک صعودی را دارید، کافیست با استفاده از یک خط افقی High و Low آخرین کندل نزولی که قبل از کندل صعودی وجود داشته است را علامتگذاری کنید. در حالت نزولی نیز کافیست High و Low آخرین کندل صعودی که قبل از کندل نزولی بوده است را با خطوط افقی علامتگذاری کنید. 

اما این صرفا یک تعریف بسیار ساده از اوردر بلاک‌ها بود و شما به صرف دانستن همین مورد امکان تحلیل و ترید کردن را نخواهید داشت! چرا که تعداد بسیار زیادی از این حالت‌های کندلی را می‌توانید در نمودار پیدا کنید که همه آنها لزوما اوردر بلاک نیستند. شما باید موارد دیگری را نیز در نظر بگیرید تا بتوانید اوردر بلاک‌هایی با احتمال موفقیت بالا را پیدا کنید. در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد.

 

حرکت قوی بعد از شکل گیری اوردر بلاک

در صورتی که بعد از شکل گیری یک اوردر بلاک شاهد حرکت پرقدرتی به سمت بالا یا پایین باشیم می‌توان گفت که به احتمال زیاد با ناحیه قدرتمندی مواجه هستیم که در برگشت قیمت به آن می‌تواند واکنش خوبی نشان دهد. چرا که خروج سریع و پرقدرت از یک منطقه نشانگر این مورد است که پول هوشمند توسط بانک‌ها و نهادهای مالی بزرگ وارد بازار شده است. بنابراین در این نقطه تصمیم گیری‌هایی رخ داده است. 

اما شاید بپرسید که خروج پرقدرت دقیقا به چه معناست؟ یعنی خروج قیمت با کندل‌هایی با بدنه‌های بزرگ و همرنگ و سایه‌های کوچک! تشخیص آن هم بسیار ساده است و با یک نگاه متوجه آن خواهید شد. در تصویر زیر دو ساختار اوردر بلاک صعودی و نزولی را مشاهده خواهید کرد.

همانطور که در دو ویدئوی بالا مشاهده کردید، اوردر بلاک‌ها می‌توانند در طی یک ساختار برگشتی و یا ادامه دهنده مشاهده شوند. در حالت برگشتی دو ساختار رالی-بیس-دراپ و دراپ-بیس-رالی داریم. در حالت ادامه دهنده با ساختارهایی رالی-بیس-رالی و دراپ-بیس-دراپ مواجه هستیم.

 

 

شکل گیری اوردر بلاک در یک ناحیه فیک آوت

فرض کنید که شما در گذشته دو سقف یا کف تقریبا یکسان داشته باید و قیمت از آنها عبور می‌کند اما به سرعت برمیگردد. در این حالت یک حرکت فیک آوت (Fake out) رخ داده است. 

معمولا در جایی که دو کف یا دو سقف تقریبا یکسان داریم به احتمال بسیار زیاد پشت آنها نقدینگی فراوانی وجود دارد. منظور از نقدینگی وجود دستورات حد ضرر (Stop Loss) می‌باشد که طعمه مناسبی برای بانک‌های بزرگ است تا سفارشات خود را در بازار وارد کنند. در واقع بانک‌ها به دلیل حجم معاملات بسیار سنگینی که دارند، قادر به وارد کردن یکباره سرمایه خود به بازار نیستند و باید تریدرهای کوچکتر را فریب دهند تا نقدینگی لازم را برای اجرای دستورات آنها در قیمت مناسب فراهم کنند. پس چه جایی بهتر از مناطقی که حجم زیادی از حد ضررها وجود دارند!

در صورتی که یک اوردر بلاک در یک سطح فیک آوتی یا نزدیک به آن شکل بگیرد می‌تواند از اعتبار بسیار بیشتری نسبت به سایر اوردر بلاک‌ها برخوردار باشد. 

شکستن یک سقف یا کف

در صورتی که بعد از شکل گیری اوردر بلاک صعودی قیمت حرکتی به سمت بالا انجام دهد و یک یا چند سقف سد راه خود بشکند، می‌توان گفت با اوردر بلاک قدرتمندی روبرو هستیم. همین حالت به صورت معکوس نیز برای اوردر بلاک‌های نزولی صدق می‌کند. در واقع اگر یک اوردر بلاک نزولی شکل بگیرد و موفق به شکست یک یا چند کف قیمتی در بازار شود، اوردر بلاک پرقدرتی را یافته‌ایم.

اما بعضی موارد می‌توانند کیفیت یک اوردر بلاک را کاهش دهند. مثلا اگر شما اودربلاکی را پیدا کنید که قبلا قیمت یک بار با آن برخورد کرده باشد و شما بخواهید در مرتبه دوم از آن استفاده کنید، این کار با مقداری ریسک همراه است و ممکن است آن اوردر بلاک عمل نکند. هرچند ممکن است مواردی را ببینید که یک اوردر بلاک حتی تا چهارمین برخورد نیز باعث برگشت قیمت شده باشد.

 

 

ریفاین (Refine) کردن یا بهینه سازی نقطه ورود چیست؟

گاهی بعد از مشخص کردن یک اوردر بلاک می‌بینیم که اندازه آن بسیار بزرگ است. این مورد مخصوصا در اوردر بلاک‌های تایم فریم‌های بالا بیشتر دیده می‌شود. زمانی که اوردر بلاک ما اندازه بزرگی داشته باشد، قطعا حد ضرر بزرگی نیز خواهد داشت که باعث بیشتر شدن ریسک معامله مدنظر ما می‌شود. علاوه بر اینکه شما باید مدیریت سرمایه و ریسک را همیشه در معاملات خود در نظر بگیرید، می‌توانید از تکنیک ریفاین کردن اوردربلاک‌ها نیز استفاده کنید. 

دو تکنیک ساده برای ریفاین کردن اودربلاک‌ها وجود دارد:

  • ورود در 50% ناحیه اوردر بلاک 
  • پیدا کردن اوردربلاک‌های داخلی

 

 

ورود در 50% ناحیه اوردر بلاک 

این تکنیک بسیار ساده است. کافیست اوردر بلاک خود را ترسیم کنید. سپس به صورت چشمی این ناحیه را به دو بخش تقسیم کنید و یک خط افقی در وسط آن قرار دهید. حتی اگر می‌خواهید به شکل دقیق‌تری این کار را انجام دهید می‌توانید با چند تغییر کوچک، ابزار فیبوناچی اصلاحی در چارتیکس را به ابزاری برای علامتگذاری نواحی اوردر بلاک تبدیل کنید. آموزش انجام این کار را در ادامه مشاهده خواهید کرد. 

پیدا کردن اوردربلاک‌های داخلی

بعد از علامتگذاری اوردر بلاک در تایم فریم بالا، حالا کافیست تایم فریم‌ها را یکی یکی پایین بروید و اوردربلاک‌هایی که در دل اوردر بلاک اصلی وجود دارند را پیدا کرده و علامتگذاری کنید. ترجیحا اوردربلاک‌هایی را علامتگذاری کنید که قبلا تاچ نشده باشند و یا در سطح فیک آوتی شکل گرفته باشند.

چگونه می‌توانیم از اوردر بلاک‌ها برای ترید کردن استفاده کنیم؟

همیشه برای ترید کردن با دو رویکرد مواجه هستیم که تصمیم گیری برای استفاده از یکی از آنها به عهده خودمان است. 

  • حالت تهاجمی
  • حالت محافظه کارانه

به عنوان مثال اگر ما بخواهیم برای ترید کردن اوردر بلاک‌ها از رویکرد تهاجمی استفاده کنیم، باید به محض رسیدن قیمت به اوردر بلاک پوزیشن خرید یا فروش بگیریم. این کار مسلما ریسک‌هایی خواهد داشت. ممکن است قیمت خیلی راحت از اوردر بلاک شما عبور کند و منجر به فعال شدن حد ضرر شما شود. از طرفی نیز ممکن است قیمت دقیقا به اوردر بلاک شما واکنش داده و از همان نقطه مدنظر شما برگشت کند و سود بسیار خوبی به شما برساند.

در رویکرد محافظه کارانه زمانی که قیمت به اوردر بلاک میرسد ما ابتدا بایستی صبر کنیم تا نشانه‌های لازم جهت تایید برگشت قیمت را ببینیم و سپس وارد بازار شویم. این کار باعث می‌شود تا شما در اکثر موارد در دام حرکاتی که به راحتی اوردر بلاک را رد می‌کنند گرفتار نشوید و از ضرر کردن شما جلوگیری می‌شود. اما در سمت مقابل نیز ممکن است به دلیل صبر کردن برای گرفتن تاییدهای لازم بخشی از سود را از دست بدهید.

بنابراین همانطور که میبینید هر روشی مزایا و معایب خودش را دارد. برای استفاده از روش تهاجمی که تکلیف مشخص است و نکته مبهمی وجود ندارد. شما می‌توانید با گذاشتن یک دستور Buy limit روی لبه بالایی اوردر بلاک صعودی و یا گذاشتن یک دستور Sell limit روی لبه پایینی اوردر بلاک نزولی این کار را انجام دهید. 

 

اما در صورتی که می‌خواهید قبل از ورود به بازار تاییدیه بگیرید می‌توانید از ساختار CHoCH استفاده کنید. در واقع زمانی که قیمت به ناحیه اوردر بلاک شما رسید، کافیست منتظر شکل گیری یک ساختار CHoCH بمانید و سپس اقدام به ورود به بازار کنید.

قبلا در یک مطلب به صورت کامل در مورد CHoCH توضیح داده‌ایم که می‌توانید از اینجا آن را مطالعه نمایید

در پایان ویدئو‌هایی از اینکه چگونه می‌توان با استفاده از یک اوردر بلاک بدون گرفتن تایید و یا با تاییدیه CHoCH اقدام به معامله کرد را خواهید دید.

نمودار طلا و ارز آموزش نسخه موبایل چارتیکس نمودار بورس ایران آموزش تنظیمات تریدینگ ویو
نمودار اونس طلا نمودار فارکس نمودار سکه آموزش چارتیکس
آموزش تریدینگ ویو نمودار آتی بورس کالا نمودار آبشده تقویم اقتصادی فارسی
دیدگاه‌ها ۱۸
ارسال دیدگاه جدید