واژه نامه Smart Money

واژه نامه Smart Money

استراتژی معاملاتی Smart Money (یا اصطلاحا پول هوشمند) مبتنی بر درک جریان سفارشات موجود در بازار، تشخیص نواحی عرضه و تقاضا، درک و شناسایی نواحی نقدینگی و … است. با شناخت اصول و قواعد اسمارت مانی می‌توانید نقاط ورود با ریسک بسیار پایین و حاشیه سود چندین برابری را پیدا کرده و اقدام به ترید کنید. ما نیز در اکادمی چارتیکس تاکنون چندین مطلب در رابطه با مفاهیم و اصول روش اسمارت مانی منتشر کرده‌ایم که در ادامه لینک‌های آنها را برای مطالعه بیشتر قرار داده‌ایم. 

اما در این مطلب از آکادمی چارتیکس قصد داریم تا واژه نامه کاملی در رابطه با مفاهیم روش معاملاتی اسمارت مانی را در اختیار شما همراهان گرامی قرار دهیم. با ما همراه باشید…

 

شکست ساختار | BOS – Break Of Structure    

زمانی که در طی یک روند صعودی سقف‌ها شکسته شوند و یا در طی یک روند نزولی کف‌ها شکسته شوند، BOS رخ داده است. بنابراین BOS یک ساختار ادامه دهنده است. در آکادمی چارتیکس طی یک مطلب به طور کامل به BOS و مثال‌های آن اشاره کرده‌ایم. این مطلب که شامل آموزش‌های ویدئویی نیز می‌باشد را از لینک زیر مطالعه نمایید:

BOS چیست؟

شکست ساختار صعودی | BOSU – Break of Structure Up

زمانی رخ میدهد که در یک روند صعودی، قیمت بالاتر از High قبلی کلوز می‌کند. در واقع آخرین High موجود در همان روند صعودی را مدنظر قرار داده و زمانی که قیمت بتواند به اندازه یک کندل بالاتر از آن کلوز کند، یک BOSU رخ داده است. 

توضیح: شکست ساختار صعودی در نمودار 15 دقیقه اونس جهانی طلا – چارتیکس

 

شکست ساختار نزولی | BOSD – Break of Structure Down

در طی یک روند نزولی زمانی که قیمت بتواند به اندازه یک کندل پایین‌تر از Low آخرین کف موجود در همان روند کلوز کند، اصطلاحا یه BOSD رخ داده است. 

توجه داشته باشید که هم BOSU و هم BOSD بخشی از پروسه کلی BOS هستند و صرفا برخی تحلیلگران از این عبارات برای مشخص کردن شکست‌های صعودی و نزولی استفاده می‌کنند. 

شکست ساختار نزولی در نمودار 15 دقیقه اونس جهانی طلا – چارتیکس

 

تغییر ماهیت روند | CHoCH – Change Of Character

این ساختار نشان دهنده تغییر ماهیت روند می‌باشد. در واقع زمانی که ما در یک روند صعودی یا نزولی هستیم، مسلما تشکیل سقف‌ها یا کف‌های بالا رونده و پایین‌ رونده تا ابد نمی‌تواند ادامه داشته باشد و بالاخره در جایی این ساختار تغییر جهت خواهد داد. در اینجاست که یک CHoCH شکل می‌گیرد و یکی از مهمترین نشانه‌ها در جهت تغییر روند احتمالی است. 

ساختار CHoCH را نیز قبلا در آکادمی چارتیکس به صورت کامل مورد بررسی قرار گرفته است که از طریق لینک زیر می‌توانید آن را مطالعه کنید:

CHoCH چیست؟

تغییر ماهیت روند از نزولی به صعودی | CHoCHU – Change Of Character Up

زمانی که قیمت به اندازه یک کندل در بالای آخرین سقف موجود در روند نزولی قبلی کلوز کرده باشد، یک CHoCHU رخ داده است. 

توضیح: الگوی CHoCHU در نمودار 15 دقیقه اتریوم – چارتیکس

 

تغییر ماهیت روند از صعودی به نزولی | CHoCHD – Change Of Character Down

زمانی که قیمت به اندازه یک کندل در زیر آخرین کف موجود در روند صعودی قبل کلوز کرده باشد، یک CHoCHD رخ داده است. 

توضیح: الگوی CHoCHD در نمودار 1 دقیقه اونس جهانی طلا – چارتیکس

 

اوردر بلاک | Order Block

در نمودار اوردر بلاک ناحیه‌ای است که احتمال میرود سفارشات خرید یا فروش سنگینی تجمع کرده باشند و با رسیدن قیمت به آنها شاهد واکنش پرقدرتی باشیم. اوردر بلاک‌ها دارای چهار ساختار متفاوت هستند که در ادامه آنها را بررسی می‌کنیم. 

 

رالی-بیس-دراپ | RBD – Rally-Base-Drop

این ساختار یک حالت برگشتی را نشان می‌دهد و شامل یک حرکت (لگ) صعودی، سپس توقف قیمت و نهایتا ریزش بازار است.

توضیح: ساختار RBD در نمودار 1 دقیقه GBP/USD – چارتیکس

 

دراپ-بیس-رالی | DBR – Drop-Base-Rally

این ساختار نیز حالتی برگشتی دارد. ابتدا یک حرکت نزولی، سپس توقف قیمت و نهایتا افزایش قیمت را در نمودار مشاهده می‌کنیم. 

توضیح: ساختارهای DBR در نمودار 1 ساعت اونس جهانی طلا – چارتیکس

 

رالی-بیس-رالی | RBR – Rally-Base-Rally

بر خلاف ساختارهای RBD و DBR، در ساختار RBR یک حالت ادامه دهنده را خواهید دید. یعنی یک حرکت صعودی، توقف قیمت و سپس یک حرکت صعودی دیگر.

توضیح: ساختار RBR در نمودار روزانه GBP/USD – چارتیکس

 

دراپ-بیس-دراپ | DBD – Drop-Base-Drop

در ساختار DBD نیز یک حالت ادامه دهنده اما از نوع نزولی را داریم. در واقع یک حرکت نزولی، سپس توقف قیمت و مجددا یک حرکت نزولی دیگر.

توضیح: یک ساختار DBD در نمودار 15 دقیقه اونس جهانی طلا – چارتیکس

 

در هر چهار حالت RBD، DBR، RBR، DBD محدوده‌ای که با نام Base شناخته می‌شود در واقع همان اوردر بلاک ماست. بنابراین انتظار داریم زمانی که قیمت به ناحیه اوردر بلاک در این الگوها رسید شاهد واکنش قیمت باشیم. البته باید توجه داشته باشید که به صرف رسیدن قیمت به هر اوردر بلاکی دلیلی بر واکنش قیمت نیست. بلکه شما باید تاییدیه‌های لازم را برای ورود به بازار بگیرید. در مطلبی که مدتی پیش در آکادمی چارتیکس منتشر شد به طور کامل در مورد اوردر بلاک‌ها، نحوه تشخیص، نشانه‌های مناسب و تاییدیه‌های لازم برای ترید روی هر اوردر بلاک به صورت کامل و با چند ویدئوی آموزشی صحبت کرده‌ایم. از طریق لینک زیر می‌توانید این مطلب را مطالعه کنید.

اوردر بلاک چیست و چگونه با آن ترید کنیم؟

 

سطح نقدینگی | LQL -Liquidity Level

سطح نقدینگی محدوده‌ای از بازار است که تریدرهای بزرگ از آن برای فریب دادن تریدرهای کوچکتر استفاده می‌کنند. این سطوح معمولا جایی مثل حمایت‌ها و مقاومت‌‌های مهم، سقف و کف‌های تاریخی، سطوح روانی و … که به احتمال زیاد در پشت آنها میزان زیادی از دستورات حد ضرر تجمع کرده‌اند می‌باشد. به عنوان یک نکته کمکی و مهم برای تشخیص سطوح نقدینگی به مکان‌هایی در نمودار دقت کنید که دارای دو سقف یا دو کف موازی هستیم. پشت این دو سقف یا دو کف به احتمال زیاد دستورات حد ضرر زیادی تجمع کرده‌اند و به همین دلیل می‌توانند سطوح نقدینگی مناسبی باشند.

در مورد مبحث نقدینگی و چگونگی ترید بر اساس آن نیز قبلا یک مطلب آموزشی کامل به همراه ویدئو در آکادمی چارتیکس منتشر شده است که می‌توانید آن را از طریق لینک زیر مطالعه نمایید. 

چگونه نقدینگی را تشخیص دهیم و بر اساس آن ترید کنیم؟

توضیح: یک سطح نقدینگی تشکیل شده از دو سقف موازی در نمودار 15 دقیقه اونس جهانی طلا – چارتیکس

استخر نقدینگی | LQ -Liquidity Pool

استخر نقدینگی به مکانی گفته می‌شود که به احتمال زیاد حجم بالایی از سفارشات انباشته شده‌اند و منتظر اجرا هستند. در واقع همان جایی که احتمالا اکثر تریدرها حد ضرر خود را گذاشته‌اند و بانک‌های بزرگ قصد فعال سازی آنها را دارند. این مناطق در نمودار به صورت LQ یا گاها LQP نمایش داده می‌شوند. 

 

استاپ هانتر | SH –Stop Hunter

استاپ هانتر به حرکاتی که باعث نفوذ قیمت به منطقه انباشت نقدینگی شده و حدضررهای موجود در آن را فعال می‌کند گفته می‌شود. این حرکات با علامت SH روی نمودار مشخص خواهند شد.

توضیح: تشکیل سطح نقدینگی و رخ دادن حرکت استاپ هانتر در نمودار 15 دقیقه اونس جهانی طلا – چارتیکس

 

نقدینگی سمت خرید | BSL -Buy Side Liquidity

زمانی که یک اوردر بلاک نزولی در بازار شکل گرفته و قیمت در حال نزدیک شدن به آن است، تریدرهای خردی که در آن محدوده اقدام به خرید می‌کنند، در واقع در حال فراهم کردن نقدینگی لازم برای اجرای پوزیشن‌های فروش تریدرهای بزرگ هستند. بنابراین وقتی قیمت به اوردر بلاک مذکور برسد و پوزیشن‌های فروش تریدرهای بزرگ اجرا شود، بازار با قدرت و شتاب زیادی ریزش خواهد کرد. 

 

نقدینگی سمت فروش | SSL -Sell Side Liquidity

دقیقا حالتی معکوس نسبت به BSL که در بالا آن را توضیح دادیم دارد. فرض کنید یک اوردر بلاک صعودی در بازار شکل گرفته است و قیمت لایو بازار در نزدیکی آن قرار دارد. تریدرهای خردی که در این ناحیه اقدام به فروش می‌کنند در حال فراهم کردن نقدینگی برای اجرای دستورات خرید تریدرهای بزرگ هستند. بنابراین زمانی که قیمت به اوردر بلاک مذکور برسد و سفارشات تریدرهای بزرگ در بازار اجرا شود، قیمت با سرعت زیاد به سمت بالا حرکت خواهد کرد. 

 

گپ ارزش منصفانه | FVG -Fair Value Gap

گپ ارزش منصفانه یک الگوی سه کندلی است که بین کندل اول و سوم یک گپ مخفی وجود دارد و انتظار میرود در صورتی که قیمت به این گپ مخفی برسد، شاهد واکنش قیمت باشیم.

مدتی قبل در آکادمی چارتیکس یک مطلب کامل به همراه ویدئوهای آموزشی در رابطه با الگوی FVG و نحوه استفاده از آن را منتشر کرده‌ایم که از لینک زیر می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید:

FVG چیست و چگونه با آن ترید کنیم؟

گپ ارزش منصفانه صعودی | Bullish FVG

حالت صعودی الگوی FVG است. زمانی که بین High کندل اول و Low کندل سوم اختلاف وجود داشته باشد، اصطلاحا یک FVG صعودی شکل گرفته است که می‌توانید آن را با استفاده از یک باکس مشخص کنید.

توضیح: یک FVG صعودی و واکنش قیمت پس از برخورد به آن در نمودار 15 دقیقه اتریوم – چارتیکس

 

گپ ارزش منصفانه نزولی | Bearish FVG

حالت نزولی الگوی FVG است. زمانی که بین Low کندل اول و High کندل سوم اختلاف وجود داشته باشد، یک FVG نزولی شکل گرفته است. 

توضیح: یک FVG نزولی در نمودار 15 دقیقه اتریوم و واکنش قیمت به آن – چارتیکس

 

تغییر ساختار بازار | MSS -Market Structure Shift

زمانی که ساختار حرکتی بازار در حال تغییری باشد که منجر به تغییر مسیر بازار شود. یکی از این حالت‌ها همان CHoCH است. 

 

نقطه مورد علاقه | POI -Point Of Interest

ناحیه‌ای از بازار که انتظار میرود حجم عظیمی از معاملات خرید و فروش در جریان باشند (مثل اوردر بلاک‌ها)

 

تمایلات روزانه | Daily Bias

این عبارت به تمایلات و روند فعلی بازار در روز جاری اشاره می‌کند و اینکه در حال حاضر باید به چه موقعیت‌های معاملاتی (خرید یا فروش) باشیم. در صورتی که با عبارت‌های Daily Bias Bullish یا Daily Bias Bearish مواجه شدید به ترتیب به معنای تمایلات روند صعودی (منتظر موقعیت خرید) و نزولی (منتظر موقعیت فروش) هستند

 

تعادل | Equilibrium

محدوده‌ای از قیمت که عرضه و تقاضا در یک حالت تعادلی قرار دارد. البته برای مفهوم Equilibrium نیز دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد. برخی افراد ناحیه تعادل را جایی در نظر می‌گیرند که قیمت به صورت خنثی (رنج) در حرکت است و یک ناحیه فشردگی بوجود آمده است. برخی دیگر از تریدرها نیز یک لگ حرکت صعودی یا نزولی را در نظر گرفته و نیمه آن را به ناحیه تعادل مشخص می‌کنند.

 

زیر قیمت منصفانه | Discount Price

زمانی که قیمت زیر ناحیه تعادل (Equilibrium) در حال معامله باشد، اصطلاحا به آن Discount Price یا زیر قیمت منصفانه میگویند. 

 

بالای قیمت منصفانه | Premium Price

زمانی که قیمت در بالای ناحیه تعادل در حال نوسان باشد، به آن Premium Price یا بالای قیمت منصفانه گفته می‌شود. 

در این مطلب از آکادمی چارتیکس سعی کردیم تا مهمترین اصطلاحات در روش اسمارت مانی را به صورت خلاصه اما واضح توضیح دهیم. منتظر مطالب و آموزش‌های بیشتر در آکادمی چارتیکس باشید.
همچنین جهت دسترسی به جدیدترین مطالب آموزشی می‌توانید به کانال تلگرام ما بپیوندید. آدرس کانال چارتیکس در تلگرام: t.me/Chartix

نمودار طلا و ارز آموزش نسخه موبایل چارتیکس نمودار بورس ایران آموزش تنظیمات تریدینگ ویو
نمودار اونس طلا نمودار فارکس نمودار سکه آموزش چارتیکس
آموزش تریدینگ ویو نمودار آتی بورس کالا نمودار آبشده تقویم اقتصادی فارسی
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید