تکنیک ترید بر اساس سایه‌های بلند

تکنیک ترید بر اساس سایه‌های بلند

حرکات بازار یا آرام هستند، یا متعادل و یا گاها با نوسانات شدید! معمولا نوسانات شدید تحت عنوان الگوی Spike V شناخته می‌شوند. یعنی بازار یک حرکت پرقدرت به سمت بالا یا پایین انجام می‌دهد و سپس با همان قدرت برمیگردد. اینجاست که تقریبا بسیاری از تریدرهای کوچک سلاخی می‌شوند. حال فرقی ندارد در کدام جهت بازار بوده باشند. 

اما همین حرکات اسپایک می‌توانند نقاط بسیار خوبی برای ترید باشند. البته نه در طی خود حرکت؛ بلکه بعد از شکل گرفتن کامل آن!

معمولا اگر همین حرکات رفت و برگشتی سریع را در تایم فریم‌های بالاتر نگاه کنید، کندلی با سایه بلند را خواهید دید. فارغ از اینکه دلیل شکل گیری این سایه بلند چه بوده، معمولا در طی این حرکات یک تصمیم گیری جدید انجام شده است. حالا ممکن است یک خبر مهم دلیل آن بوده باشد و یا بانک‌های بزرگ با شکار تریدرهای کوچکتر، نقدینگی لازم برای اجرای معاملات خود را فراهم کرده باشند. در این مطلب از آکادمی چارتیکس قصد داریم تا به شما یک تکنیک کاربردی برای ترید کردن بر اساس سایه‌های بلند را آموزش دهیم. با ما همراه باشید…

پیدا کردن کندل‌هایی با سایه بلند در بازار اصلا کار سختی نیست. کافیست به تایم فریم‌های بالا مثل 4 ساعته و روزانه بروید تا کندل‌های مناسب را پیدا کنید. حتی در تایم فریم 1 ساعته و پایین‌تر هم می‌توانید این کار را انجام دهید اما تایم فریم 4 ساعته و روزانه (یا بالاتر) مناسب‌تر بوده و اعتبار بیشتری دارند.

به بیان ساده کار ما این است که ابتدا یک سایه بلند را در تایم فریم‌های بزرگتر پیدا کنیم. بعد از علامتگذاری این سایه با استفاده از یک باکس (برای اینکه محدوده سایه را در تایم فریم پایین‌تر گم نکنیم) به تایم فریم‌های پایین‌تر رفته و به اصطلاح ساختار حرکتی بازار را می‌شکافیم. هدف از شکافتن ساختار، مشاهده نقاط مهمی است که احتمالا تصمیم گیری برای انجام یک حرکت صعودی یا نزولی انجام شده است و سفارشات سنگین خرید یا فروش تجمع کرده‌اند. بنابراین در صورت برخورد قیمت با این نواحی احتمال واکنش پرقدرت قیمت نیز وجود خواهد داشت. این نواحی به نام اوردربلاک (Order Block) شناخته می‌شوند که در مطلب قبلی آکادمی چارتیکس به طور کامل به آن اشاره کرده‌ایم. در صورتی که این مطلب را مشاهده نکرده‌اید توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان آن را از دست ندهید! اوردر بلاک چیست و چگونه با آن ترید کنیم؟

 

در ویدئوی زیر یک سایه بلند را با رفتن به تایم فریم‌های پایین‌تر شکافته و بررسی می‌کنیم تا به نقطه مناسبی برای انجام معامله برسیم. پس ابتدا این ویدئو را ببینید و پس از آن به نکات دیگری که در این رابطه وجود دارند توجه کنید. 

آیا این تکنیک در تمامی سایه‌های بلند عمل خواهد کرد؟

هیچ تکنیک و روشی در بازارهای مالی لزوما در همه موارد به درستی عمل نمی‌کند و همیشه ممکن است خطایی وجود داشته باشد. به همین دلیل است که باید اصول مدیریت سرمایه و ریسک را رعایت کنیم. 

چگونه سایه‌های با کیفیت را برای پیدا کردن موقعیت‌های معاملاتی پیدا کنیم؟

نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که هر سایه‌ بلندی می‌تواند به صورت بالقوه برای انجام معامله مناسب باشد. چرا که در ابتدای مطلب نیز گفتیم سایه‌های بلند نشان دهنده رفت و برگشت سریع قیمت هستند و احتمالا اتفاق مهمی در آن زمان افتاده است. پس ممکن است یک تصمیم گیری مهم انجام شده باشد!

اما با توجه به برخی نکات می‌توان سایه‌های با احتمال موفقیت بالاتر را پیدا کرد. یکی از این نکات این است که اگر سایه مدنظر ما به یک سطح حمایتی یا مقاومتی نفوذ کرده‌ باشد می‌تواند معتبرتر باشد. اما چرا؟ دلیل آن این است که در بالای سطوح مقاومتی یا زیر سطوح حمایتی انبوهی از دستورات حد ضرر (Stoploss) وجود دارند و این سایه در واقع حاصل فریب خوردن و فعال شدن حد ضرر اکثر تریدرها بوده و توسط بانک‌های بزرگ انجام شده است. بنابراین این سایه جایی واقع شده که محل تصمیم گیری مهمی بوده است و در مرتبه بعدی نیز به احتمال زیاد منجر به برگشت قیمت خواهد شد. 

آیا با رسیدن قیمت به یک ناحیه که در محدوده سایه در تایم فریم‌های پایین‌تر تشکیل شده است مجاز به انجام معامله هستیم؟

دراینجا تصمیم با شماست. به طور کلی این مورد به رویکرد شما در معامله‌گری برمیگردد. اینکه شما یک تریدر تهاجمی باشید یا یک تریدر محافظه‌کار! اگر تهاجمی باشید بدون گرفتن سایر سیگنال‌های تاییدی (تریگر ورود) و به محض رسیدن قیمت به ناحیه مذکور وارد معامله خواهید شد. اما در صورتی که محافظه کار باشید مسلما ابتدا منتظر یک تریگر ورود خواهید بود و سپس وارد می‌شوید. این تریگر ورود می‌تواند متفاوت باشد. مثلا تشکیل یک الگوی کندلی، شکسته شدن یک خط روند کوتاه مدت و یا در این سبک مشاهده یک ساختار CHoCH.

در صورتی که با ساختار CHoCH آشنا نیستید، از طریق این لینک می‌توانید به سادگی و با ویدئوهای آموزشی جذاب با این ساختار آشنا شوید. 

منتظر مطالب آموزشی بیشتر در آکادمی چارتیکس باشید…

نمودار طلا و ارز آموزش نسخه موبایل چارتیکس نمودار بورس ایران آموزش تنظیمات تریدینگ ویو
نمودار اونس طلا نمودار فارکس نمودار سکه آموزش چارتیکس
آموزش تریدینگ ویو نمودار آتی بورس کالا نمودار آبشده تقویم اقتصادی فارسی
دیدگاه‌ها ۶
ارسال دیدگاه جدید