6 نکته مهم پرایس اکشن که باید حتما بدانید! (قسمت اول)

6 نکته مهم پرایس اکشن که باید حتما بدانید! (قسمت اول)

اولین اصل تحلیل تکنیکال این است که همه چیز در قیمت لحاظ شده؛ اما برای انجام معاملات موفق چه چیزهایی لازم است و چرا اکثر معامله‌گران با آن مشکل دارند؟ جواب نسبتا ساده است و شما با انجام تغییرات کوچکی در سبک و روش معاملاتی خود و در نظر گرفتن برخی نکات می‌توانید معاملات خود را تا حد زیادی بهبود ببخشید.

در این مطلب از آکادمی چارتیکس قصد داریم تا 6 نکته بسیار مهم پرایس اکشن را به شما نشان دهیم که درک و بکار گیری آنها باعث می‌شود تا خطاهای قدیمی خود را دیگر تکرار نکنید. به دلیل طولانی بودن این مطلب، در هر قسمت 3 نکته را مورد بررسی قرار داده‌ایم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید…

 

3. انباشتگی برای شروع یک روند جدید

زمانی که یک روند شکل می‌گیرد، شما می‌توانید امواج اصلی (ایمپالس – در جهت روند) و اصلاحی (کارکشن – بر خلاف روند) را ببینید. کاملا واضح است که امواج اصلی روند بزرگتر و تند و تیزتر از امواج اصلاحی هستند. 

تصویر زیر نمودار 15 دقیقه اونس جهانی طلا را نشان می‌دهد که دارای یک روند نزولی است. حرکات ریزشی بازار با شتاب زیادی انجام شده‌اند که نشان از قدرت بالای فروشندگان دارد. پس از هر حرکت ریزشی، حرکات اصلاح شکل گرفته‌اند که کم عمق و ضعیف بوده‌اند. با این حال می‌بینیم که پس از مدتی قیمت شروع به حرکت خنثی (رنج) کرده و روند نزولی قبلی دیگر به راحتی و بدون مشکل ادامه پیدا نکرده است. این می‌تواند یک هشدار باشد!

 

فاصله بین دو کفی که در نمودار مشخص شده‌اند بسیار کم است. این هم نشانه دیگریست که به ما میگویید روند نزولی مومنتوم یا همان قدرت خود را از دست داده است. در صورتی که روند قصد ادامه پیدا کردن داشت، ما باید شاهد شکل گیری کف‌های جدیدتر (و البته عمیق‌تر) می‌بودیم. البته باز هم توجه داشته باشید که تمامی این موارد تا اینجای کار صرفا نشانه‌هایی هستند که روند نزولی تضیعف شده است. به همین دلیل نباید با عجله شروع به گرفتن پوزیشن خرید کرده و باید منتظر سیگنال‌های صعودی بمانید!

تصویر بعدی نشان می‌دهد که پس از حرکت صعودی، قیمت به ناحیه آبی رنگ (سقف حرکت اصلاحی قبلی) رسیده است و در شکست آن ناموفق بوده است. پس از این حرکت قیمت مقداری به سمت پایین برگشته است اما مجددا با یک حرکت صعودی به سطح مقاومتی رسیده است. در اینجا می‌بینیم که قیمت ظاهرا تمایلی به ایجاد کف جدیدتر ندارد. 

 

اما سیگنال صعودی اصلی زمانی صادر می‌شود که قیمت موفق به شکست سطح  مقاومتی آبی رنگ می‌شود. در اینجا دو اتفاق افتاده است. یکی اینکه بازار هم آخرین سقف موجود و هم آخرین سقفی که منجر به آخرین کف شده را شکسته است. در واقع هر دو سقف در یک محدوده واقع شده‌اند و با یک حرکت نیز شکسته شده‌اند. 

مورد بعدی این است که از لحاظ ساختاری نیز یک الگوی سر و شانه معکوس نیز داریم (به طور دقیق‌تر یک QM) که به احتمال زیاد مورد توجه خیلی از تریدرها قرار دارد. بنابراین با شکستی که رخ داده است، این الگو نیز تایید شده و می‌توانید وارد پوزیشن خرید شوید. 

 

البته همانطور  که در تصویر مشاهده می‌کنید قیمت بعد از مقداری پیشروی به سمت بالا، یک حرکت اصلاحی نیز انجام داده است که می‌توان آن را پولبکی به سطح شکسته شده و موقعیتی برای ورود مجدد در نظر گرفت. 

نکاتی که از این قسمت یاد گرفتیم:

  • حرکات اصلاحی بزرگ از لحاظ قیمتی و زمانی، ممکن است منجر به برگشت جهت روند شوند.
  • کف‌های ضعیف در یک روند نزولی می‌توانند نشانه خوبی از جابجایی قدرت از فروشندگان به خریداران باشند. در روندهای صعودی نیز اگر سقف‌های ضعیفی شکل بگیرند همین نکته صدق می‌کند.
  • تشکیل یک کف بالاتر (Higher Low) می‌تواند اولین سیگنال صعودی باشد.
  • شکست آخرین سقفی که منجر به آخرین کف شده است را می‌تواند به عنوان سیگنال نهایی برای تغییر جهت حرکت روند در نظر گرفت. این در واقع همان ساختار CHoCH است که قبلا در یک مطلب به طور کامل به آن پرداخته‌ایم. از طریق لینک زیر می‌توانید این مطلب را مطالعه نمایید.

ساختار CHoCH چیست؟

2. آماده شدن قیمت برای شکست

آماده شدن قیمت برای شکست یک سطح می‌تواند بخشی از هر الگوی قیمتی باشد که توجه به آن باعث تشخیص الگوهایی با کیفیت بهتر خواهد شد. در نمودار 30 دقیقه‌ای EURJPY شاهد تشکیل سه سقف زیر سطح آبی رنگ هستیم. اگر به بخش آخر این تصویر نگاه کنید میبینید که قیمت در حال حرکت به صورت بالا رونده و با یک شیب ملایم است. این ساختار در واقع همان آماده شدن قیمت برای شکست سطح مقاومتی است. 

 

اما دلیل آن چیست؟ یکی از دلایل این است که قیمت پس از رسیدن به سطح مقاومتی در مرتبه سوم میتوانست با قدرت زیادی ریزش کند. اما چنین اتفاقی نیفتاد. بنابراین این می‌تواند نشانه‌ای باشد از اینکه فروشنده قدرتمندی در بازار وجود ندارد. همین بخش آخر حرکت قیمت را اگر در تایم فریم‌های پایین‌تر ببینیم، با کف‌های بالاتر متوالی روبرو خواهیم شد که باز هم دلیلی بر وجود خریداران قوی‌تر در بازار است. 

معمولا زمانی که قیمت بخواهد پس از آماده شدن برای شکست از سطح مقاومتی (یا حمایتی) عبور کند، این کار را با قدرت بالایی انجام خواهد داد. دلیل آن نیز جذب شدن تمامی سفارشات فروش در بازار می‌باشد.

همچنین مدتی قبل مطلبی در رابطه با الگوی Pre-Breakout در آکادمی چارتیکس منتشر کردیم که مطالعه آن برای درک این ساختار بسیار کمک کننده خواهد بود. 

آشنایی با ساختار Pre-Breakout و ترید در پولبک به آن

 

نکاتی که از این قسمت یاد گرفتیم:

  • این ساختار می‌تواند در اکثر الگوهای قیمتی مشاهده شود.
  • درک این ساختار می‌تواند به تشخیص الگوهای قیمتی با احتمال موفقیت بالا منجر شود.
  • نکته کلیدی در این ساختار این است که قیمت با قدرت بیشتری به سمت سطحی که قرار است شکسته شود حرکت کند.
  • در طی این ساختار، سفارشاتی که روی سطح حمایتی یا مقاومتی وجود دارند جذب شده که منجر به حرکات پرقدرتی در زمان شکست خواهند شد.

3.استاپ و لیکوئیدیتی

ساختار Stop Run نیز یکی دیگر از الگوهاییست که خیلی از تریدرها از آن در استراتژی معاملاتی خود برای انجام معاملات در جهت روند (Trend Following) استفاده می‌کنند. این ساختار به ویژه زمانی مفید است که شکست اولیه منجر به زیان شده باشد اما پس از آن قیمت در مسیر دلخواه حرکت کرده و سیگنال Stop Run را صادر خواهد کرد.

 

در تصویر زیر نمودار EUR/CAD را در تایم فریم 15 مشاهده می‌کنید که بعد از یک روند صعودی، برای مدتی در یک حالت رنج قرار داشته است. این یک نمونه از ساختار توزیع است. همچنین ما می‌توانیم ساختار آماده سازی قیمت برای شکست را نیز ببینیم. چرا که قیمت به سرعت خود را به زیر سطح مقاومتی میرساند و ظاهرا تمایل خاصی برای ریزش ندارد. 

در تصویر بعدی می‌بینیم که شکست در سطح مقاومتی انجام شده است. معمولا بعد از شکست‌ها شاهد حرکات برگشتی هستیم که به عنوان پولبک شناخته می‌شوند اما پولبک‌ها ممکن است به درستی عمل نکنند و حالت‌های خطرناکی را برای تریدرهایی که در زمان شکست وارد بازار شده‌اند ایجاد کنند. یکی از سوالاتی که در این مواقع شما می‌توانید از خودتان بپرسید این است که تریدرهایی که در زمان شکست سطح مقاومتی وارد شده‌اند، حد ضرر خود را احتمالا در در چه نقاطی قرار داده‌اند؟

در مطالب پایه تحلیل تکنیکال معمولا گفته شده است که اگر یک سطح مقاومتی شکسته می‌شود و شما بر اساس این شکست وارد بازار میشوید، حد ضرر خود را کمی پایین‌تر از آخر کفی که قبل از شکست دیده میشود، قرار بدهید. برخی افراد نیز که میخواهند حد ضررشان را در جای مطمئن‌تر بگذارند، سعی می‌کنند حد ضررشان را زیر کف‌های پایین‌تری قرار بدهند. 

پس از برگشت قیمت به زیر سطح مقاومتی شکسته شده، ترس از ریزش بیشتر قیمت باعث فروش‌های سنگین می‌شود. هیجان در بازار بالا میرود و قیمت با سرعت بیشتری به سمت پایین حرکت می‌کند. حد ضرر خریدارانی که در زمان شکست وارد بازار شده‌اند فعال می‌شود (که خود این حد ضرر دستوری از نوع فروش است) و باعث شدت گرفتن ریزش بازار خواهد شد. 

چیزی که مشاهده کردید در واقع همان Stop Run است. زمانی که قیمت وارد محدوده‌ای می‌شود که حجم سنگینی از سفارشات حد ضرر قرار دارند، فعال شدن بخش از این حد ضررها باعث شدت گرفتن حرکت قیمت در همان جهت خواهد شد و به همین دلیل حد ضررهای بیشتر و بیشتری فعال می‌شوند. بنابراین این نواحی بسیار نوسانی هستند و ترید کردن در آنها پر ریسک است. چرا که قیمت مدام در جهت بالا و پایین جابجا می‌شود (به سایه کندل‌ها در این محدوده دقت کنید).

در مثال مد نظر ما یکی از روش‌ها این است که صبر کنید تا قیمت یک سقف جدید تشکیل داده و سپس وارد بازار شوید (جایی که با خط سفید مشخص شده است). در زمانی که قیمت این سطح را به بالا شکسته است یک کف بالاتر نیز داشته‌ایم که خود نشان دهنده تمایل بازار برای حرکت صعودی است. 

نکاتی که از این قسمت یاد گرفتیم:

  • زمانی که یک شکست رخ می‌دهد از خودتان بپرسید که تریدرهای عادی احتمالا حد ضرر خود را کجا قرار داده‌اند
  • صبر کنید تا قیمت به محدوده حد ضررهای احتمالی برسد
  • در فاز Stop Run نوسانات بازار افزایش خواهد یافت
  • سعی نکنید سریع وارد بازار شوید. صبر کنید تا نوسانات کمتر شده و سیگنال‌های مناسبی ببینید
  • صبر کنید تا قیمت یک شکست معتبر و با قدرت بالا انجام دهد

به منظور آشنایی بیشتر با مبحث نقدینگی و حرکات استاپ هانتر می‌توانید مطلب زیر را در آکادمی چارتیکس مطالعه کنید.

چگونه نقدینگی را تشخیص دهیم و بر اساس آن ترید کنیم؟

 

قسمت دوم این مطلب آموزشی جذاب که شامل ۳ نکته بعدیست را نیز میتوانید از طریق لینک زیر مطالعه نمایید.

6 نکته مهم پرایس اکشن که باید حتما بدانید! (قسمت دوم)

همچنین به منظور دسترسی به جدیدترین مطالب آموزشی میتوانید عضو کانال تلگرام ما شوید: t.me/Chartix

نمودار طلا و ارز آموزش نسخه موبایل چارتیکس نمودار بورس ایران آموزش تنظیمات تریدینگ ویو
نمودار اونس طلا نمودار فارکس نمودار سکه آموزش چارتیکس
آموزش تریدینگ ویو نمودار آتی بورس کالا نمودار آبشده تقویم اقتصادی فارسی
دیدگاه‌ها ۲
ارسال دیدگاه جدید