آشنایی با ساختار Pre-Breakout و ترید در پولبک به آن

آشنایی با ساختار Pre-Breakout و ترید در پولبک به آن

شاید بتوان گفت شکست‌ها (Breakout) مهمترین حرکات در بازار هستند. در واقع شکست ریشه اصلی شروع حرکات جدید است. این شکست می‌تواند ادامه دهنده روند قبلی باشد، یا آغاز کننده روند جدید و یا حتی شکستی برای فریب تریدرهای کوچک! البته در مطلب قبلی در مورد شکست‌هایی که تریدرهای کوچک را به دام می‌اندازند و طعمه تریدرهای بزرگ می‌کنند به طور کامل صحبت کردیم. توصیه می‌کنیم در صورتی که این مطلب را نخوانده‌اید، از طریق لینک زیر آن را مطالعه نمایید.

نقدینگی (Liquidity) چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

اما زمانی که صحبت از شکست به میان می‌آید، انواع و اقسام روش‌ها برای تایید یک شکست وجود دارند. در واقع هر کسی به روش خودش سعی در تایید شکست‌ها دارد. معمولا مهمترین شاخصه در یک شکست که اکثر افراد به آن اشاره می‌کنند این است که کندل پرقدرتی شکست را انجام داده باشد. یعنی اصطلاحا یک کندل Full Body (کندلی که بدنه بزرگ و سایه‌های کوچک دارد) از سطح مدنظر عبور کرده باشد. 

مورد بعدی گام‌های حرکت قیمت به سمت سطح مدنظر است. مثلا اگر ما یک سطح مقاومتی داشته باشیم و قیمت در حرکاتی که به سمت مقاومت میرود با کندل‌های قویتر حرکت کند، احتمال شکسته شدن سطح مقاومت بالاتر میرود. 

اما با این حال باز هم ترید کردن در زمانی که شکست رخ می‌دهد با ریسک‌های فراوانی روبروست که مهمترین ریسک آن نیز حرکات استاپ هانتر می‌باشد که به طور مفصل به آن اشاره کرده‌ایم. بنابراین برخی افراد منتظر می‌مانند تا شکست انجام شود، سپس تثبیت خوبی نیز بعد از شکست انجام شود و در نهایت در پولبک وارد بازار می‌شوند. 

در اینجا می‌خواهیم شما را با ساختاری تحت عنون Pre-Breakout آشنا کنیم که می‌تواند نشانه مناسبی از اینکه یک سطح شکسته شده احتمالا در پولبک به خوبی واکنش نشان خواهد داد باشد. با آکادمی چارتیکس همراه باشید…

قبل از اینکه به سراغ اصل مطلب برویم به این نکته اشاره داشته باشیم که هرجا کلمه PB را در این مطلب مشاهده کردید، اشاره به همان ساختار Pre-Breakout می‌باشد. 

ابتدا به دو تصویر زیر دقت کنید. 

در تصاویر بالا به ترتیب سطوح مقاومتی و حمایتی را مشاهده می‌کنید که قیمت آنها را شکسته و پس از یک پولبک به این سطوح در مسیر مدنظر به حرکت خود ادامه داده است. تا اینجای کار ما صرفا یکی از تکنیک‌های اصلی پرایس اکشن که COP یا همان تبدیل شدن سطوح به یکدیگر می‌باشد را مشاهده کردیم.

اما تفاوت اصلی در اینجا به همان بخشی برمیگردد که با خط چین مشخص شده است. اگر دقت کنید قیمت قبل از شکست سطوح حمایت و مقاومت، کمی متوقف شده یا اصطلاحا روی این سطوح گیر کرده است. این توقف‌های مقطعی یا همان گیرها به طور بالقوه می‌توانند فاز آماده سازی قبل از شکست یا همان PB باشند. لطفا به این نکته توجه داشته باشید که ما از کلمه بالقوه برای این گیرها استفاده کردیم. بنابراین به صرف گیر کردن قیمت روی یک سطح، تا قبل از شکست معتبر آن دلیلی برای شکل گرفتن یک PB وجود ندارد. 

بعد از اینکه شکست سطح مدنظر انجام شد و قیمت مقداری از سطح شکسته شده فاصله گرفت، می‌توانیم بگوییم که یک PB تشکیل شده است. اکنون باید منتظر پولبک قیمت به ناحیه مدنظر بمانیم تا امکان ورود به معامله در جهتی که شکست انجام شده است را داشته باشیم. 

اگر مطالب آکادمی چارتیکس را دنبال کرده باشید، به سادگی متوجه خواهید شد که این ساختار در واقع ترکیب یک اوردربلاک با یک سطح COP است. در واقع در محدوده سطوح COP یک اوردربلاک از نوع RBR یا DBD شکل می‌گیرد. 

در ادامه نمونه‌هایی از PB و پولبک قیمت به آن را مشاهده خواهید کرد. 

نکات مهم در ترید بر اساس Pre-Breakout

سایه‌های رفت و برگشتی در تایم فریم‌های بالا

اگر از تایم فریم‌های بالا برای تحلیل و ترید استفاده می‌کنید، به احتمال زیاد نواحی PB را به صورت سایه‌های رفت و برگشتی در نزدیکی سطوح شکسته شده مشاهده خواهید کرد. بنابراین اگر به تایم فریم‌های پایین‌تر مراجعه کنید می‌توانید اوردربلاک‌ مدنظر خود را به احتمال زیاد پیدا کنید.

در ویدئویی که در قسمت بهینه سازی نقطه ورود (که در ادامه آمده است) یک ناحیه PB را در تایم فریم روزانه به صورت یک سایه رفت و برگشتی خواهید دید. اما با مراجعه به تایم فریم 4 ساعته می‌توانیم کندل بیس اصلی را نیز مشاهده کنیم. 

بهینه سازی نقطه ورود

گاهی اوقات ناحیه اوردربلاکی که در محدوده سطح شکسته شده شکل می‌گیرد ممکن است به دلیل نوسانات انجام شده اندازه بزرگی داشته باشد. در این شرایط شما می‌توانید از تکنیک‌های بهینه سازی نقطه ورود استفاده کنید. 

روش‌های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد. دو روش ساده برای انجام این کار موارد زیر می‌باشند:

  • ورود در 50% ناحیه اوردر بلاک
  • پیدا کردن اوردربلاک‌های داخلی

ورود در 50 درصد ناحیه که بسیار ساده است و حتی به صورت چشمی نیز می‌توانید ناحیه مدنظر را به دو نیم تقسیم کرده و زمانی که قیمت به نیمه ناحیه رسید وارد معامله شوید.

روش دوم نیز با مراجعه به تایم فریم‌های پایین‌تر و پیدا کردن اوردربلاک‌های داخلی قابل اجراست. با یک مثال در ویدئوی زیر این مورد را به شما نشان خواهیم داد.

ترید تهاجمی یا محافظه کارانه؟

این مورد کاملا به خود شما و سبک تریدتان بستگی دارد و هر دو مزایا و معایب خود را خواهند داشت. در روش تهاجمی شما بدون گرفتن تریگر و سیگنال خاصی و صرفا بر اساس رسیدن قیمت به ناحیه PB وارد معامله خواهید شد. اگر قیمت از همانجا در جهت مدنظر شما حرکت کند سود خوبی از بازار خواهید گرفت. اما در صورتی که قیمت به ناحیه PB توجهی نکند مسلما حدضررتان فعال می‌شود و متضرر خواهید شد.

در طرف مقابل اگر از روش محافظه کارانه استفاده کنید و منتظر شکل گیری تریگر خاص (مثل ساختار CHoCH یا پولبک به اوردربلاک) بمانید، ریسک ورود اشتباه را کمتر می‌کنید. اما این احتمال نیز وجود دارد که کمی دیرتر وارد بازار شده و مقداری از سود را از دست بدهید. 

در ادامه ویدئویی از ورود بر اساس PB و با تریگر پولبک به اوردربلاک را مشاهده خواهید کرد. 

استفاده از ساختار Pre-Breakout که در واقع ترکیبی از اوردر بلاک و نواحی تبدیل سطح (COP) است می‌تواند نقاط بسیار مناسبی برای ورود به بازار را به شما نشان دهد. چرا که داینامیک بازار بیشتر بر مبنای واکنش قیمت به همین سطوح است و اگر آن را با نواحی عرضه و تقاضا (همان اوردربلاک‌ها) ترکیب کنیم، می‌توان انتظار واکنش‌های مناسبی را داشت.

با این حال باز هم در زمان ترید باید مراقب حرکات بازار باشید و سعی کنید تا از روش‌های ورود تایید شده استفاده کرده تا در احتمال ورودهای اشتباه را کمتر کنید.

نمودار طلا و ارز آموزش نسخه موبایل چارتیکس نمودار بورس ایران آموزش تنظیمات تریدینگ ویو
نمودار اونس طلا نمودار فارکس نمودار سکه آموزش چارتیکس
آموزش تریدینگ ویو نمودار آتی بورس کالا نمودار آبشده تقویم اقتصادی فارسی
دیدگاه‌ها ۲
ارسال دیدگاه جدید